ASAYİŞ Haber Girişi : 21 Mayıs 2018 09:29

Kars'ta Çek Dolandırıcıları Hakim Karşısına Çıkartıldı

Kars'ta Çek Dolandırıcıları Hakim Karşısına Çıkartıldı
Kars Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda yakalanan, 2. el araçları sahte ve karşılıksız çekler ile satın almaya çalışan 6 kişilik "Hamsiler Çetesi'nin" üyeleri hakim karşısına çıkartıldı.
Kars Güncel- Kars Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda yakalanan, 2. el araçları sahte ve karşılıksız çekler ile satın almaya çalışan 6 kişilik "Hamsi Çetesi'nin"  üyeleri hakim karşısına çıkartıldı.
Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda Kars Merkezli 5 ilde ve 6 farklı adreste  yapılan eş zamanlı operasyonda; "İnternet siteleri üzerinde araçlarını satışa çıkaran müştekilerin araçlarını illegal yöntemlerle elde ettikleri karşılıksız-sahte çek ile satın almak suretiyle fazla para teklif ederek müştekileri dolandıran ve karşılıksız çek temin ederek haksız gelir elde ettiği tespit edilen şüpheliler, Ömer B., İrfan Ş., Kadir Y., Miraç T., M.D., İ. K., göz altına alındı.
Göz altına alınan şüpheli 6 şahıs Kars Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkartılmak için Kars Adliyesi'ne götürüldü.
Haberin Videosu

İşte Kars Asayiş Şube'nin Ortaya Çıkarttığı "Hamsiler Çetesi" nin Dolandırıcılık Yöntemi    
DOLANDIRICILIK ÇETESİ NASIL TESPİT EDİLDİ

İlimizde meydana gelen 2 ayrı Araç satışı sonrası meydana gelen Dolandırıcılık olayının yöntemlerinin aynı olması üzerine belirtilen eylemin organize bir suç örgütü tarafından yapılabileceği değerlendirilerek Kars C. Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliğimizce yürütülen projeli çalışma kapsamında; sahibinden-arabam com. İsimli internet siteleri üzerinde araçlarını satışa çıkaran müştekilerin araçlarını illegal yöntemlerle elde ettikleri karşılıksız-sahte çek ile satın almak suretiyle müştekileri dolandırdıkları ve karşılıksız çek temin ederek haksız gelir elde ettiği tespit edilen suç örgütüne yönelik teknik ve operasyonal çalışma başlatıldı. 

KARŞILIKSIZ ÇEKLER NASIL BULUNUYOR DU 
Batmak üzere olan şirketlerin çekleri  miktarına göre yüzde 10 ile yüzde 20 oranında komisyon alınarak elde ediliyor, ilk etapta çekler müşteri tarafından bankalara sorulduğunda daha önce ödendiği şirketlerin güvenilir olduğu belirtiliyor, ancak şirketler iflası 2 ay içerisinde oluştuğundan dolayı araçlarını satan şahıslar dolandırıldığını geç anlıyorlardı. 

NASIL DOLANDIRIYORLAR

Aradıkları şahıslar ile konuşmalarında dini ve milli değerleri ön plana çıkararak güven tesis ediyorlar, konuşma aralarında namaz vakti geldiği için konuşmayı kesmek zorunda olduğunu beyan ediyorlar, işadamı görüntüsü veriyorlar ve satıcının güvenini kazanarak ,  verecekleri karşılıksız çekle araçları satın alıyorlardı. 

PARALARI EĞLENCE YERLERİNDE KADINLARLA HARCADILAR.

Yine yapılan takipler sonucunda araç sahiplerinden aldıkları aracı birkaç saat içerisinde değerinden yüzde 10 ile 15 aşağı sattıkları ve örgüt üyelerinin paraları aralarında paylaşarak eğlence mekanlarında kadınlarla harcadıkları anlaşılmıştır. 

UYANIK ARAÇ SAHİPLERİ DE ÇIKTI; 

Günde yaklaşık 20 ye yakın araç sahibini arayarak vadeli çekle dolandırma girişiminde bulundukları esnada bir araç sahibinin arayan dolandırıcıların niyetini anlayarak KARDEŞ ÇOK SAĞOL BİZİM KENDİ DOLANDIRICIMIZ VAR, BAŞKASINA DOLANDIRILDIĞIMIZ ZAMAN GÖNÜL KOYUYOR. Demesi dikkat çekmiştir. 

25 AYRI ARAÇ SATIŞI ÖNLENMİŞ VE VATANDAŞIMIZIN 1.300.000 TL PARASININ DOLANDIRILMASINA ENGEL OLUNMUŞTUR.

Vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması için Teknik Takip sırasında dolandırılmak üzere olan 25 vatandaşımız gerekli uyarılarak yapılarak dolandırılması önlenmiştir. 

OPERASYON KARARI

Yaklaşık 3 ay süren Teknik ve Fiziki takip sonucu 16.05.2018 günü Operasyon kararı alınarak toplam 6 ayrı olaya karıştığı tespit edilen 6 şahsa yönelik eş zamanlı operasyonda yeni dolandırıcılık olaylarına karışmak üzere Ankara İline giden 3 şüpheli şahıs, Antalya ilinde 2 şüpheli şahıs ve Trabzon ilinde 1 şüpheli şahıs yakalanarak İlimize getirilmiştir. 

ŞAHISLARIN ARAÇ VE ÜST ARAMALARINDA YAKLAŞIK YENİ DOLANDIRICILIK OLAYLARINDA KULLANILMAK ÜZERE 328.300 TL DEĞERİNDE ÇEK VE SENETE EL KONULMUŞTUR 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.