KARS Haber Girişi : 16 Mart 2018 16:02

Kars’ta Çevik Kuvvet’ten Gerçeği Aratmayacak Tatbikat

Kars’ta Çevik Kuvvet’ten Gerçeği Aratmayacak Tatbikat
Kars Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet ekibi ve onlara destek veren polisler aslını aratmayacak bir tatbikatla toplumsal olaylara nasıl müdahale edileceğini gösterdi.

Kars Güncel- Çevik Kuvvet Yerleşkesi içerisinde gerçekleşen tatbikatta Çevik Kuvvet'in olaylarda alacağı tertiplerin gösterilmesine müteakip siviller taşlı sopalı direnişe geçti.


DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU

Başarılı bir şekilde canlandırılan tatbikatta aksiyon sahnelerini aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Kars Çevik Kuvvet, kendisine saldıran sivilleri başarıyla etkisiz hale getirerek güven verdi.


Toplumsal olaylara müdahale eğitimi kapsamında aslını aratmayacak şekilde gerçekleştirilen tatbikat sonrasında Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “Kars İl genelinde gerçekleşebilecek olan olası Toplumsal Olaylara karşı anında ve etkili müdahale edebilmek, Çevik Kuvvet personelinin yetersiz kalması halinde oluşturulmuş olan Toplu Kuvvetin hazır olmasını sağlamak ve Çevik Kuvvet personeli ile Toplu Kuvvet personeli arasındaki koordinasyonu güçlendirmek amacıyla senaryolu tatbikat yapılması planlanmış;

09/03/2018 günü Çevik Kuvvet Yerleşkesi içerisinde TOMA ve Zırhlı Otobüsler kullanılarak, tam teçhizatlı Çevik Kuvvet Personeli ile Toplu Kuvvet Personelinin katılımıyla senaryolu tatbikat sorunsuz bir şekilde icra edilmiştir.” Denildi.



Haberin Videosu


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.