YAŞAM Haber Girişi : 22 Ocak 2020 21:11

Kars’ta Demirci Ustası Hz. Ali’nin Kılıcı Zülfikar’ı Yaptı

Kars’ta Demirci Ustası Hz. Ali’nin Kılıcı Zülfikar’ı Yaptı
Kars’ın Selim İlçesinde demircilik yapan Latif Baytar, bir arkadaşına hediye etmek için Hz. Ali’nin kılıcı Zülfikar’ı yaptı.

Kars Güncel-2 günlük çalışma sonucu 4 kilo 800 gram ağırlığında 185 santim uzunluğunda, 24 santim enindeki kılıca Arapça “Ali’den daha yiğit yoktur, Zülfikar’dan daha keskin kılıç yoktur” yazısını yazdı.

Youtube kanalında İzlediği bir televizyon programından esinlenen Baytar, ilçe merkezindeki demir atölyesinde demiri döverek işe başladı. Baytar, “Televizyonda kılıçlar ile ilgili bir program vardı, programda Peygamberlerin ve Padişahların kullandıkları kılıçları anlatıyorlardı. Oradan esinlenerek yayınlanan programa anlatılan gerçek boyut ve ebatlarına göre bir Zülfikar’da ben yapayım istedim. Programda verilen boyut ve ebatlara göre yaklaşık yedi karış uzunluğu ve bir karış genişliğindeki kılıcı yapmam yaklaşık 2 gün sürdü. Benim yaptığım Zülfikar Kılıcı sert metalden oluşuyor. Demiri kestikten sonra, parlattım ve nikelajdan geçirdim. Daha sonra vernik atarak yazılarını yazdım ve sap taktım.” dedi.

Zülfikar Kılıcını çok sevdiği ve bir arkadaşına hediye etmek için bu kılıcı yaptığını ifade eden Baytar, kılıçtan çok etkilendiğini o dönem bunu kullananın ne kadar güçlü, kudretli ve marifetli bir insan olduğunu daya iyi anladığını belirtti.

Kılıca gazetecilerde büyük ilgi gösterdi. Yapımı tamamlanan 4 kilo 800 gram ağırlığında 185 santim uzunluğundaki kılıcı elleriyle tutmaya çalıştılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.