YAŞAM Haber Girişi : 02 Mayıs 2018 19:20

Kars'ta Denetimli Hükümlüler Fidan Dikti

Kars'ta Denetimli Hükümlüler Fidan Dikti
Kars'ta, denetimli hükümlüler kamuya ve doğaya katkı sağlayacak ağaç dikimi ve bakımı amacıyla oluşturulan hatıra ormanında fidan dikimi yaptı.

Kars Güncel-Kars Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Açık İnfaz Kurumu karşısındaki yerleşkede oluşturulan hatıra ormanında 100 fidan dikimi gerçekleştirdi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu hizmeti yararına fidanların toprakla buluşturulduğunu ifade ederek, "Karsımız orman bakımından biraz zayıf, o yüzden geçen sene olduğu gibi bu yıl da fidan dikimi yapmayı planlıyoruz. Buraya 100 fidan dikilecek. İnşallah yeşermiş olarak, ilimize, ülkemize katkı sağlar. Emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz ise hükümlülerin topluma yararlı olması amacıyla programlar düzenlediklerini belirterek, "Belli miktarda ceza alan hükümlülerimiz aldıkları cezayı, Ceza İnfaz Kurumunda geçirmek yerine topluma yararlı fidan dikmek, belediyelerde çalışmak gibi hem kendileri için faydalı hem de toplum için faydalı işlerde geçiriyorlar" ifadesini kullandı. “Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hatıra Ormanı” fidan dikimine, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, 14'üncü Mekanize Piyade Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile bazı hakim ve savcılar. Cezaevi Savcısı Erkan Alanoğlu, Denetimli Serbestlik Müdürü Ali İhsan Balaban, Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Turgay Kartal ve denetimli serbestlik hükümlüleri katıldı.

Hatıra Ormanı fidan dikimi sonrası Cumhuriyet Başsavcısı Camgöz ve beraberindekiler hatıra fotoğrafı çekildiler.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.