SAĞLıK Haber Girişi : 03 Nisan 2018 12:19

Kars’ta Dünya Otizm Farkındalık Günü

Kars’ta Dünya Otizm Farkındalık Günü
Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Kars Güncel-Etkinlik kapsamında Hükümet konağından, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün önüne kadar yürüyüş yapıldı. 
Yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüşe Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, engelli dernekleri temsilcileri ve üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Bakım Rehabilitasyon Merkezlerinde kalan engelli vatandaşlar, bazı kreşlerin öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Vatandaşlar ellerindeki ’Otizme mavi ışık yak’, ’Otizm eksiklik değil farklılıktır’, ‘’dışlamayın, kucaklayın’’ ‘’En büyük korkum ben ölünce evladım ne olacak’’ gibi pankartlarla slogan atarak, yürüyüş yaptılar. 
Kars Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay yürüyüş sonrasında bir açıklama yaparak; “Otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak ve otizmli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, 2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Bakanlığımız, bu yıl 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında otizm konusuna dikkati çekmek amacıyla "Fark et, kabul et, bizimle yürü" sloganıyla birçok farklı etkinlik planladı. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla bugün İstanbul'da büyük bir farkındalık yürüyüşü başladı,  bizlerde “Bizimle Yürü” diyerek ilimizde bu farkındalığı oluşturmak adına yürüyeceğiz/ yürüdük.
Ayrıca; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanını otizmin simgesel rengi olan "mavi" ile ışıklandırdı. İlimizde de İl Müdürlüğü binamız ve bazı tarihi binalar otizmin simgesi olan mavi led ışıklarla ışıklandırıldı.
Otizm eksiklik değil farklılıktır. Her 68 çocuktan birinde görülen otizme kayıtsız kalamayız. 3 Aralık 2016 yılında “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı” yürürlüğe girmiştir. Eylem planına göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler gibi kurumlara paylaştırılan ve işbirliği içerisinde çalışmayı gerektiren görevler bulunmaktadır. Ulusal Eylem Planı doğrultusunda; ilimizde bu çalışmaları etkin planlayıp hayata geçirmek için bugün “Otizm Eylem Planı İl İzleme ve Değerlendirme Kurulu” toplantısı yapılacaktır.
Otizm eksiklik değil farklılıktır ve “Fark et, kabul et, bizimle yürü diyoruz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.