EĞITIM Haber Girişi : 14 Eylül 2018 17:36

Kars'ta Eğitim-Öğretim Zirvesi

Kars'ta Eğitim-Öğretim Zirvesi
Yeni eğitim öğretim yılının sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına yönelik tedbirlerin ve uygulamaların ele alındığı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı, Vali Doğan’ın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Kars Güncel- Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, yapılan toplantıda; 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Kars genelinde okul güvenliği, çevre güvenliği, çocukların uyuşturucudan korunması, servis güvenliği ve diğer konularda yapılacak çalışma ve alınacak tedbirlerin görüşüleceğini belirterek yapılan tüm bu çalışmaların öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde eğitim ve öğretime devam edebilmelerinin yanı sıra gençleri ve gençliği zararlı alışkanlıklardan korumak adına yapıldığını söyledi.
 
Basın mensuplarının yeni eğitim öğretim yılına dair sorularını cevaplayan Vali Doğan, Kars'ta okullaşma adına büyük çalışmaların yapıldığını ve sınıflarda ki ortalama öğrenci sayısının otuzlarda olduğunu, yeni yapılacak okullar ile bu sayının daha da düşeceğini belirterek, Kars'ta yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu söyledi.
 
Konuşmasında eğitime her zaman ayrı bir önem verdiklerini belirten Vali Doğan, çocuklarımızın iyi bir eğitim almasının hem devletimizin hem de milletimizin geleceği açısından son derece olduğunu belirterek, yeni eğitim-öğretim yılının ilimize, milletimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
 
Toplantı, Kars Valisi Rahmi Doğan'ın Valimizin konuşmasının ardından okul güvenliği, çevre güvenliği, servis güvenliği ve çocukların uyuşturucudan korunması konularının görüşülmesiyle sona erdi. 
 
Toplantıya;  Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Çağraşan, Vali Yardımcısı V. Zafer Yiğit, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutan V. Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İlçe Belediye Başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Merkez İlçeye bağlı İlkokul, Ortaokul, Lise Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları ile Köy ve Mahalle Muhtarları ile katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.