YAŞAM Haber Girişi : 07 Ekim 2018 14:50

Kars'ta Engelli Kızların Gelinlik Hayali Gerçek Oldu

Kars'ta Engelli Kızların Gelinlik Hayali Gerçek Oldu
Kars'ta zihinsel engelli iki genç kız olan İlksen Yağmur Demir ve Şehnaz Dilan Taş'ın gelinlik giyme hayalleri, Anne ve Babası tarafından planlanan temsili düğün ile ile gerçekleşmiş oldu.
Kars Güncel-Kars'ta doğuştan zihinsel engelli olan Musa ve Selma Demir çiftinin kızları 22 yaşındaki İlksen Yağmur Demir ile Turan ve Makbule Taş çiftinin kızları 33 yaşındaki Şehnaz Dilan Taş için evlerinin önünde temsili düğün töreni düzenlendi.
Demir ve Taş ailesi kızlarının gelinlik giyme hayalini gerçekleştirerek için Merkez Mahallesi Menekşe Sokak üzerindeki evlerinin önünde temsili düğün gerçekleştirildi. Mahallelilerin de yoğun ilgi gösterdiği düğün renkli görüntülere sahne oldu. 
22 Yaşındaki engelli İlksen Yağmur Demir'in babası Musa Demir yaptığı açıklamada; "Çocuğumuzun böyle bir talebi olduğundan dolayı bizde kırmadık, isteğini yerine getirmek istedik. Şimdi çok mutluyum, gözümüz geride kalmadı, çocuğum mutlu olsun yeter" dedi.
Anne Selma Demir ise; "Kızım hep bu duyguyu yaşamak istiyordu, bunu yerine getirmek için bunu yapmak istedik, içinde kalmasın. Mutluyuz gönlü hoş olsun." ifadelerini kullandı.
Düğün organizasyonunda görev alan Sağlık-Sen Kadın Kolları Başkanı Özlem Kurter Gül ise yaptığı açıklamada; " Bu tip organizasyonların tüm Türkiye'de olduğunu biliyoruz, İlksen benim yeğenim onun için bu organizasyonu gerçekleştirdi. Herkese örnek olsun engelli çocuklarımızın istekleri yerine getirilsin. Mutluyuz, duyguluyuz. Düğünlere gittikleri zaman çok istiyorlardı gelinlik giymek, bide gelin olmak istiyoruz diyorlardı hayallerini gerçekleştirdik.

Engelli çocuklarımız arka planda bırakılıyor, Bu bir hastalık bizlerde bugün sağlıklı insanların ama yarın hasta olmayacağımızın garantisi yok. Engelli çocuklarımızı saklamayalım, onları topluma kazandıralım. Bu tür çocuklarımızdan utanmayalım, onlar bize Allah'ın bir hediyesi, bir lütfu. Onlara bakmak onları mutlu etmek onların isteklerini gerçekleştirmek herkese nasip olmaz. Ben dayım ve eşini tebrik ediyorum, çocuklarının duygularını önemsediler ve düğün organizasyonu yaptılar." dedi.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.