ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Kasım 2018 18:17

Kars'ta FETÖ Dolandırıcısı Tutuklandı

Kars'ta FETÖ Dolandırıcısı Tutuklandı
Kars'ta kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp, "Adınız FETÖ'ye bulaşmış, sizi kurtacağız" diyerek 70 yaşındaki vatandaşı dolandıran bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kars Güncel- (ÖZEL HABER) Kars'ta FETÖ dolandırıcılığı yapan bir kişi polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak "Senin adına hesap açılmış, adın FETÖ'ye karışmış" bahanesi ile vatandaşları dolandıran zanlı Kars Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrasında Ağrı'da yakalandı.

Olay şöyle gelişti; 15 Ekim 2018 tarihinde Kars'ta ikamet eden mağdur 70 yaşındaki A.N.'yi telefonla arayan M.N.B. kendisini polis ve savcı olarak tanıttı. Dolandırıcı M.N. B. telefonda mağdur A.N.'ye "Senin adına banka hesapları açılmış ve ismin FETÖ soruşturmalarına bulaşmış, Senin hesabından FETÖ'ye 100 Bin - 150 Bin TL tutarında para aktarılmış, ben polisim seni kurtaracağım" diyerek A.N.'den bu işlemi gerçekleştirmek için 30 Bin Türk Lirası istedi.
70 yaşındaki A.N. ise dolandırıcının bu olayını gerçek zannedip istenilen 30 Bin TL'yi hazırladı. Daha sonra dolandırıcı M.N. B. tekrar telefonla A.N.'yi arayarak parayı poşet içerisinde koymasını ve Merkez Mahallesi'nde belirttiği sokak üzerindeki çöp kutusunun yanına koymasını istedi.
Seni Kurtarmamız İçin Para Lazım, Paran Yoksa Evini Sat
Yaşlı adam poşet içerisine koyduğu 30 Bin TL'yi telefondaki dolandırıcının dediği yere getirerek bıraktı. Olay sonrasında ilerleyen süreçte dolandırıcı tekrar A.N.'yi arayarak yeniden para talep etti, parasının olmadığını söyleyen A.N.'ye evini satmasını söyledi. Bunun üzerine olay polis ekiplerine haber verdi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri mağdur A.N.'nin ifadesinden yola çıkarak teknik takip ve soruşturma başlattı. Olayla ilgili olarak elde ettikleri bilgiler doğrultusunda FETÖ bahanesi ile dolandırıcılık yapan M.N.B.'ye ulaştı. 

Dolandırıcı Teknik Takip Sonrası Ağrı'da Yakalandı
Kars Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri tarafından teknik takip işlemi devam eden dolandırıcı M.N.B.'nin yakalanması için düğmeye basan polis ekipleri Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesine giderek dolandırıcı M.N. B.'yi gözaltına alarak Kars'a getirdi.

Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi
Kars'a getirilen dolandırıcı M.N. B.'nin emniyetteki ifade işlemlerinin bitmesinin ardından Kars Adliyesi'nde hakim karşısına çıkartıldı. Mahkemede hakkında tutuklama kararı verilen M.N. B. Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
Haberin Videosu
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.