KARS Haber Girişi : 26 Mayıs 2019 18:11

Kars'ta FETÖ'nün Askeri Yapılanmasına Operasyon 14 Gözaltı , 5 Tutuklama

Kars'ta FETÖ'nün Askeri Yapılanmasına Operasyon 14 Gözaltı , 5 Tutuklama
Kars İl Emniyet Müdürlüğünce, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri FETÖ/PDY askeri yapılanmasına yönelik operasyon yaptılar.

Kars Güncel- Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nden Yapılan Yazılı Açıklamada: "Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüz görevlilerince FETÖ/PDY Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; TSK mensupları içerisine sızan ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeleri ile irtibatlı olduğu tespit edilerek yurt genelinde değişik illerde yapılan çalışmalar neticesinde (1) Yarbay, (2) Yüzbaşı, (1) Üsteğmen, (8) Astsubay, (1) Uzman Çavuş ve Harp Okulunda Sözleşmeli Subay Öğrencisi iken İhraç olan (1) şahıs olmak üzere toplam 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli mercilere sevk edilen bu şahıslardan;
(1) Yarbay, (1) Yüzbaşı ve (3) Astsubay rütbesindeki şüpheliler olmak üzere toplam (5) kişi tutuklanmış, (1) Yüzbaşı, (1) Üsteğmen, (5) Astsubay, (1) Uzman Çavuş ve (1) Sözleşmeli Subay Öğrencisi rütbesindeki toplam (9) şüpheli Adli Kontrol Şartı ile SERBEST kalmıştır.
Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak, Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile kararlıkla devam edecektir." denildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.