ASAYİŞ Haber Girişi : 09 Şubat 2019 00:05

Kars’ta FETÖ/PDY’nin Askeri Mahrem Yapılanmasına Operasyon 16 Gözaltı

Kars’ta FETÖ/PDY’nin Askeri Mahrem Yapılanmasına Operasyon 16 Gözaltı
FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasına yönelik Kars Merkezli 14 ilde yapılan operasyonda 16 kişi yakalandı
Kars Güncel-Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden Yapılan Yazılı Açıklamada; “Kars İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanması içerisindeki faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 29.01.2019 tarihinde Kars merkezli (14) ilde çeşitli rütbelerde (17) şüpheli şahsa yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda; 
 (1) Yarbay, (1) Yüzbaşı, (1)  üsteğmen,  (13) astsubay yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden (1) üsteğmen, (8) astsubay tutuklanmış; (1) yarbay, (5) astsubay ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Gözaltında bulunan (1) yüzbaşının işlemleri devam etmektedir. 
Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.