GÜNDEM Haber Girişi : 13 Nisan 2018 13:47

Kars'ta GAMER Merkezi Faaliyete Geçti

Kars'ta GAMER Merkezi Faaliyete Geçti
Kars'ta Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezleri (GAMER) açılışı yapıldı.
Kars Güncel-Basın mensuplarına tanıtımı yapılan GAMER hakkında açıklamalarda bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan; "Tüm acil çağrı merkezleri bir merkezde toplanmış olacak. Artık sistem devreye girdikten sonra 112  aradığınızda itfaiye, polis jandarmaya ormana, AFAD'a tamamına  bir numarayla erişebiliyor olacaksınız. Sistem söyle çalışıyor, çağrıları alan personele var daha sonra konu kimi ilgilendiriyorsa onlara aktarıyor. Bu noktadan sonra herkes kendi işini yapıyor ambulansa gidecekse ambulans gidiyor, itfaiye gidecekse itfaiye gidiyor, polis noktasındaysa polis, jandarma noktasındaysa jandarma görevlileri gidecek." dedi.

Vali Doğan, konuşmasına şöyle devam etti; "İlimizdeki tüm MOBESE kameralarının bağlantılarını yapmış durumdayız burada bir kriz anında ilimizdeki tüm olaylara müdahale etme şansına sahibiz. Burada ilgili biri amirleriyle birlikte valiliği veya ilgili vali yardımcısının başkanlığında krizi yönetimi sağlanmış olacak. Güzel bir sistem Avrupa ve dünyada kullanılan bir sistem Türkiye yazılım anlamında önemli gelişmeler kaydetti bunların tamamı yerli ve milli yazılımlar." şeklinde oldu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.