ASAYİŞ Haber Girişi : 28 Kasım 2018 22:29

Kars'ta Kablo Hırsızlığı Yapan 5 Kişi Gözaltına Alındı

Kars'ta Kablo Hırsızlığı Yapan 5 Kişi Gözaltına Alındı
Kars'ta Organize Sanayi Bölgesi'nde Türk Telekoma ait kabinlerden kablo çaldıkları gerekçesi ile 5 kişi gözaltına alındı.
Kars Güncel- Kars'ta polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Türk Telekoma ait telefon ve internet kablolarını çaldıkları gerekçesi ile beş kişi gözaltına alındı.
Konu hakkında yapılan açıklamada; Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimizce; 20/11/2018 günü İlimiz Paşaçayırı Mahallesi Organize Sanayi bölgesinde bulunan Türk Telekom Müdürlüğüne ait 4 ayrı kabinden 100 metre uzunluğundaki yeraltı telefon ve internet kablosunun çalınması olayı ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda; olayı 5 (beş) şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiş, şahıslar çalmış oldukları 350 kg ağırlığında yakılmış haldeki kablolarla birlikte 27/11/2018 günü yakalanmıştır.
Olayla ilgili yapılan detaylı araştırmalarda şahıslarla yakalanan malzemelerin bir kısmının Kağızman ilçesi Paslı Köyünden 21/11/2018 günü gece geç saatlerde çalınan 3.600 metre uzunluğundaki telefon kabloları olduğu tespit edilmiş, İl Jandarma Komutanlığı görevlileri ile irtibata geçilmek suretiyle bu adreste meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili ayrıca adli işlem başlatılmıştır." denildi.
Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından Kars Adliyesi'ne sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkan 5 zanlıdan 2'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken 3 şahıs ise serbest bırakıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.