YAŞAM Haber Girişi : 25 Kasım 2019 17:58

Kars'ta Kadına Şiddete Hayır Etkinlikleri

Kars'ta Kadına Şiddete Hayır Etkinlikleri
Kars'ta 25 Kasım “ Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında kurumlar, partiler ve STK'lar tarafından etkinlikler gerçekleştirildi.
Kars Güncel- Kars'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Kars İl Emniyet Müdürlüğü ve siyasi partiler tarafından kent genelinde 25 Kasım “ Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri yapıldı.

Etkinlikler kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce Faikbey Caddesi üzerinde stant açıldı. Kadına şiddete dikkat çekilmek için açılan stantta vatandaşlar görevlilerce bilgilendirildi. Kadınlara kırmızı karanfil verilirken, kurulan panoya kadınlar ve erkekler ellerini turuncu boya ile kaplayarak el izlerini bıraktı.

Kars Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, “ Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olması münasebetiyle, kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması ve kadına yönelik şiddete engel olunması amacıyla farkındalık oluşturmak için halkın yoğunlukta olduğu ilimiz Faikbey Caddesi, Kazımpaşa Caddesi ve Atatürk Caddesinde Kadına Yönelik Şiddete Hayır isimli broşür dağıtımı yapıldı.

AK Parti Kars İl Kadın Kolları Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü etkinliği düzenledi.

AK Parti Kars İl Başkanlığı'da günün anlamı ve önemini belirten etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Arslanoğlu beraberindeki kadınlar Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı yanında bir araya geldi.

Burada Arslanoğlu ve AK Parti’li kadınlar, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne turuncu çizgi çekti. Arslanoğlu, kendilerinin AK Parti’nin 5 milyona yakın kadın üyesi adına, genel geçer cümleleri kurmak ve “dostlar alışverişte gözüksün” misali buluşmalar için toplanmadıklarını söyledi.

İYİ Parti Kars Kadın Kolları Başkanı Ayten Gölgeleyen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak "Kadına Şiddete HAYIR" dedi.

Biz kadınlar her alanda var olmak istiyoruz.Yeri geldiğinde anneyiz, kız kardeş, Öğretmen, doktor, sporcu, taksici v.b. bir çok meslek sahibiyiz. Her ne kadar Türk toplumu kabul etmese de biz kadınlar her yerde varız. Kadınların meta olarak görülmediği, yalnızca cinsellikte, ev işlerinde yada bilimum duygu yüklü işte sömürülmediği, çocuk gelinlerin olmadığı, kız çocukların hayallerini gerçekleştirebildiği bir dünya için, adı unutulmuş kadınlar olarak değil de,yaşam hakkı elde etmiş kadınlar olarak alanlarda kadın haklarını savunmaya devam edeceğiz." dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.