KARS Haber Girişi : 14 Kasım 2018 10:43

Kars'ta Kar Yağışı Etkili Oldu

Kars'ta Kar Yağışı Etkili Oldu
Dün gece etkili olan kar yağışı Kars'ın Sarıkamış ilçesini beyaza bürüdü. Meteorolojiden yapılan uyarıda hava sıcaklıklarının 5 ile 8 derece daha azalacağı ve yağışların perşembe günü öğleden sonraya kadar devam edeceği belirtildi.

Kars Güncel- Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bahar havası yerini gece kar yağışına bıraktı. Sabaha doğru yağan kar ilçeyi beyaza bürüdü. 
Sarıkamış'a kar'ın yakıştığını vurgulayan vatandaşlar;"Bugün Kasım'ın 14'ü ve beklenen kars yağdı bu gün. İnşallah bu yağışla birlikte kayak sezonuda erken başlar. Sarıkamış Doğu'da kış turizminin başkenti olmasını istiyoruz. Sarıkamış'lı olarak kristal kar'ımıza yeniden kavuştuk" dediler.

Kars Kent Merkezi'nde Yağış Başladı
Hava sıcaklıklarında düşüş nedenile kar yağışı yer yer kendini göstermeye başladı. Sabah saatleri itibari ile Kars Kent Merkezi'nde de kar yağışı başladı.

Ayrıca Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu,aralıklı yağışlı olarak geçeceği,yağışların Iğdır çevrelerinde yağmur, Erzurum ,Erzincan,Kars,Ağrı ve Ardahan çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı,sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerine göre 5 ila 8 derece azalması bekleniyor. " denildi.

Yapılan Uyarıda ise ;"Ülkemizin Doğu Kesimlerinde yarından itibaren 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden; meydana gelebilecek buzlanma, ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.