KARS Haber Girişi : 09 Ocak 2019 13:31

Kars'ta Kar Yağışı ve Soğuk Hava Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Kars'ta Kar Yağışı ve Soğuk Hava Hayatı Olumsuz Etkiliyor
Kars'ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, öğle saatlerinde meydana gelen tipi ise vatandaşlara ulaşımda zor anlar yaşatıyor.
Kars Güncel- Kars'ta etkili olan kış mevsimi vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Gün içerisinde kar yağışı ve beraberinde meydana gelen tipi hayatı olumsuz etkilerken, gece saatlerinde etkili olan soğuk hava ise aracı olan vatandaşlara don ve buzlanma olaylarına karşı farklı çözüm yolları bulmasına sebep oluyor.

Kars'ta gündüz saatlerinde sıfırın altında 18 derece olan hava sıcaklığı gece saatlerinde ise daha da düşüyor. Buna önlem olarak vatandaşlar arabalarına battaniye, branda çekerek donmasına karşı tedbir alıyor. Kars'ta yaşayan Ali Fuat Ünsal isimli vatandaş gece saatlerinde aracını battaniye ile örterek soğuktan muhafaza ettiğini belirtip, "Hava yumuşak olduğu zaman kapatmıyoruz ama kış olduğunda hava soğuk oluyor aracımızın camları buzluyor bizde buna karşı önlem amacıyla örterek muhafaza etmeye çalışıyoruz. Garajı olmayan vatandaşların hali böyle, dışarıda aracı kalanlar buna benzer tedbirler alıyor kışımız böyle geçiyor." dedi.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre Kars'ta hava sıcaklığının Perşembe günü -18, Cuma -17, Cumartesi -14 Pazar günü ise -10 derece olacağını belirterek, vatandaşların kar yağışı ve tipi olaylarına karşılık "Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olayı v.b) vatandaşların, sürücülerin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." uyarısında bulundu.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.