YAŞAM Haber Girişi : 24 Haziran 2018 12:50

Kars'ta Kim Oyunu Nerede Kullandı

Kars'ta Kim Oyunu Nerede Kullandı
Kars'ta kim oyunu nerede kullandı ne dedi
Kars Güncel- Kars'ta Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde vatandaşlar sandık başına gidiyor. Oy kullanma işlemi sabah 08:00'da başlarken vatandaşlar sandığa yoğun ilgi gösteriyor.
Haberin Videosu

Potokolden ilk oyunu kullanan Kars Valisi Rahmi Doğan oldu. Vali Doğan; "Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlkokuluna eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte gelen Vali Doğan vatandaşların oy kullanmak için bulunduğu 1039 nolu sandık sırasına girerek vatandaşlarla birlikte sırasının gelmesini bekledi.
Oy kullanan Kars Valisi Rahmi Doğan okul çıkışında yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanı ve milletvekilini seçiyoruz. İlimizde huzurlu bir seçim gidiyor. Sabah 08:00 itibari ile oy kullanma işlemi başladı. Ufak tefek bir iki olay dışında ciddi bir şey yoktur, inşallah 17:00 itibariyle de oy kullanma işlemi  sonlanacak. Ben seçimin ülkemize, milletimize, devletimize, vatanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletimizin feraseti yüksektir, milletimiz en doğru karar verecektir. Hem ilimiz için hem ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.


Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Haydar Aliyev Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Başkan Karaçanta ve eşi Figen Karaçanta 1127 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanma işlemi sonrasında açıklama yapan başkan Karaçanta; Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekili seçimleri için tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da devam ediyor. ülkemize, milletimize, devletimize, vatanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletimiz her zaman olduğu gibi bugünde en doğru kararı verecektir." dedi.

Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ise oy kullanmak için Atatürk İlkokulu'na geldi. Emniyet Müdürü Bitirik 1029 nolu sandıkta oyunu kullandı. Burada yaptığı açıklamada; " Kars'ta oy verme işlemi sabah 08:00 sıralarında başladı. Kars'ta seçim güvenliği en üst düzeyde, şuana dek herhangi bir sorun ve sıkıntı olmadığını, seçimin huzurlu bir şekilde geçtiğini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.