EĞITIM Haber Girişi : 15 Nisan 2018 12:59

Kars’ta Kopya Skandalı

Kars’ta Kopya Skandalı
Kars’ta Açıköğretim Fakültesi Bahar Dönemi sınavında kopya çeken R.B. isimli bayan salon görevlileri tarafından tespit edilerek hakkında yasal işlemlerin yapılabilmesi için polis ekiplerine teslim edildi.
Kars Güncel- (Kars Güncel Özel Haber ) Kars’ta sınavda kopya çeken R.B. isimli bayanı salon görevlilerinin dikkati yakalattı.
Edinilen bilgiye göre 2017-2018 Açıköğretim Programları Bahar Dönemi Ara Sınavı’nın 14 Nisan 2018 Cumartesi günü sabah oturumunda yaşanan kopya olayı şöyle ; AÖF’de Uluslararası Ticaret ve İşletme Bölümü’nü okuyan R.B. isimli bayan sabah gireceği sınava ayakkabısının içerisine gizlediği cep telefonu ile birlikte sınav salonuna girdi. R.B. sınav esnasında ayakkabısına sakladığı cep telefonunu çıkartarak, sınav kitapçığının fotoğrafını çekerek başka bir şahsa gönderirken salon görevlisi tarafından fark edildi. Kopya olayının fark edilmesi üzerine salon görevlileri R.B. isimli bayan hakkında yasal işlemlerin başlatılması için polis ekiplerine teslim etti.
Kopya olayıyla ilgili olarak 6114 sayılı ÖSYM Kanunu’na muhalefet eden şahıs hakkında sınav salonunda ses veya fotoğraf ile naklen yayın yapmak yayına aracılık etmek, bir başkasının yerine sınava girmek, bir başkasının yerine sınava girmesini sağlamak ve bu tür kopya işlemlerine aracılık edenler 4 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır hükümlerine göre yargılanacağı belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.