ASAYİŞ Haber Girişi : 07 Ağustos 2019 20:34

Kars'ta Korkutan Ot Yangını

Kars'ta Korkutan Ot Yangını
Karsın Akyaka ilçesinde ot balyalarında çıkan yangında 1000 balya ot yanarak kül oldu.
Kars Güncel- Karsın Akyaka İlçesi Demirkent Köyü'nde Günay Daşdan'a ait ot balyalarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangını gören köylüler durumu itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi.

Rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın ot balyalarının tamamını sardı. Köylüler kendi imkanlarıyla itfaiye ekipleri gelene kadar yangını söndürme çalışması yaptı. Köye gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek uzun çalışmalar sonrasında yangını kontrol altına alabildi.

Yangında Günay Daşdan'a ait 1000 balya otun tamamı yanarak kül olurken, maddi durumunun iyi olmadığını belirten Daşdan; "Gece saatlerinde otumuzun yandığını fark ettik. Köy halkıyla beraber söndürmeye çalışsak ta sonuç alamadık. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdüler. Kışlık ihtiyacımızın tamamı yanarak kül oldu. Maddi durumum iyi değil ve kayın validem ile beraber yaşıyorum. Devlet büyüklerimizden bu konuda bana yardımcı olmalarını istiyorum." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.