YAŞAM Haber Girişi : 21 Kasım 2019 15:06

Kars'ta Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı

Kars'ta Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı
Kars Valisi Türker Öksüz’ün eşi Meral Öksüz’ün himayelerinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce koruyucu aile tanıtımı ve bilgilendirme toplantısını gerçekleştirildi.

Kars Güncel-Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen ve saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hazırlanan tanıtım filminin gösterilmesi ve koruyucu aile uygulaması ile ilgili sunum yapılmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Acay ve Meral Öksüz tarafından birer konuşma yapıldı.

Katılımcılara hitap eden Meral Öksüz, koruyucu ailenin önemine vurgu yaparak, Kars’ta koruyucu aile sayısını artırmak için çalışmaların yoğunlaştırılacağını söyledi.

“Lütfen kırık kalplere dokunmaktan kendimizi alıkoymayalım” çağrısı yapan Meral Öksüz Hanımefendi: “Kimsesiz çocukların kimsesi bizler olabiliriz. Bir çocuğun hayatını değiştirdiğimizde bizimde hayatımız değişir. Çocuklarımız bizim gözbebeklerimiz. Toplum olarak çocuklarımızı geleceğimizin teminatı olarak görüp hayatımızın merkezine yerleştiririz. Kendi hayatlarımızı bir kenara koyup onların istek ve ihtiyaçlarına göre evrilip şekil alırız. Hayat her zaman bizim istediğimiz gibi devam etmeyebilir. Şüphesiz her aile çocuklarıyla birlikte aile bütünlüğü içinde yaşamını sürdürmek ister. Bazı aileler zihinsel, bedensel, boşanma ya da ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle aile bütünlüklerini devam ettiremeyip çocuklarının zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale gelir. Bazı çocuklar ise biyolojik aileleri tarafından ihmal ve istismara uğramakta olup sağlıklı gelişimi açısından biyolojik ailesinden uzaklaştırılması acil önem teşkil etmektedir. Hangi gerekçe ile olursa olsun ailesinden ayrılarak kurum bakımı altına alınmış olan çocuklara verilebilecek en iyi hizmet onun kendi ailesinin yanında bakımının sağlanabilmesi için gerekli koşullar sağlanana kadar başka bir aile yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu aile öncelikle akraba yanı olmalıdır. Akrabadan sahip çıkacak kimse yok ise bunu devletin ya da talep edilmesi durumunda devletin uygun göreceği kimseler üstlenmeli. Talepte bulunan koruyucu aileler korumaya aldıkları çocukları evlerinin asil üyesi gibi görüp koruyup kollamalıdır. Bu nedenle tüm dünyada korumaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de koruyucu aile bakımıdır. Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Çocuklar kendilerini koşulsuz sevebilecek, destekleyecek, güven verebilecek sosyal ve maddi ihtiyaçlarını karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına gereksinim duyarlar. Koruyucu aile statüsünde yanımıza aldığımız yavrularımıza hiçbir eksiklik hissettirmeden onları geleceğe hazırlamalıyız. Zira ülkemizin geleceği iyi yetiştirilmiş çocuklardır. Kimsesiz çocukların kimsesi bizler olabiliriz. Bir çocuğun hayatını değiştirdiğimizde bizimde hayatımız değişir. Her çocuk bir mucizedir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.