KARS Haber Girişi : 12 Ağustos 2018 16:06

Kars’ta Kurumların Yapamadığını Vatandaş Yaptı

Kars’ta Kurumların Yapamadığını Vatandaş Yaptı
Kars’ta yerli ve yabancı turistlerin ziyaret noktaları arasında bulunan Kars Kalesi civarına vatandaşlar kendi imkanlarıyla hazırlattıkları Kars tanıtım panolarını astı.

Kars Güncel- Kars’ta son yıllarda artan turizm ivmesiyle birlikte ziyaretçiler Kars turlarının sonunda gerek yaz gerekse kış gezilerinde mutlu bir şekilde ayrılıyorlar. Birçok blogger ve turist sosyal medya hesaplarında Kars’ın doğal güzellikleri, mimarisi gibi yapısı hakkında büyük övgülerle bahsederken, bilinçlendirici ve yönlendirici konularda eksikliklerden de bahsediyor. Kamu kurumları özellikle Kars Valisi Rahmi Doğan’ın turizm seferberliğine karşı yetersiz gibi görünüyor.

Sosyal medyadan bu tür olumsuz eleştirileri gören ve sayıları bir elin parmağını geçmeyen birkaç duyarlı Karslı vatandaş bu durumdan duydukları rahatsızlığa bütçeleri ölçeğinde çözüm bularak kamu kurumlarına örnek bir çalışma yaptı.

Kars Kalesi eteklerinde bulunan tarihi Taş Köprü’nün giriş kısmında ki Namık Kemal Kültür Merkezi’nin duvalarına Kars’ın tarihi yerlerinin bulunduğu portreler ve bilgilendirme yazılarının bulunduğu panoları asarak bu konuya dikkat çektiler.

Karslı vatandaşlar tarafından yapılan çalışmadaki panolarda; Kars, Kars Kalesi, Kars Ani Örenyeri , Sarıkamış, Ebul Hasan Harakani hakkında fotoğraf ve bilgi yazısıyla birlikte hoşgörü timsali olan Mevlana Hazretlerinin sözünün bulunduğu portreyi gece aydınlatması olacak şekilde yaptırarak astılar.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.