YAŞAM Haber Girişi : 11 Kasım 2018 18:11

Kars'ta KYK'lı Öğrenciler Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Kars'ta KYK'lı Öğrenciler Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kars İl Müdürü Müseyip Arslanbenzer ve KYK yurtlarında barınan öğrenciler, bin fidanı toprakla buluşturdu.
Kars Güncel- Kars'ta KYK İl Müdürlüğü'ne bağlı öğrenci yurtlarında barınan öğrenciler ve personeller bin çam fidanı dikti.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kars İl Müdürü Müseyip Arslanbenze ve öğrenciler geçen yıl yaklaşık 1500 fidanın dikildiğini, bugün ise 1000 çam fidanının dikildiğini belirtti.
KYK İL Müdürü Müseyip Arslanbenzer fidanalrı torakla buluşturmanın öneminden bahsetti. Arslanbenzer burada yaptığı açıklamada; KYK ve Orman Genel Müdürlükleri arasında imzalanan protokol gereği yurtlarda kalan her öğrenci için bir fidan hedefi var. KYK Kars İl Müdürlüğü olarak hedefimiz 6500 fidanı toprakla buluşturmak. Önümüzdeki  Nisan ve Kasım  aylarında bu hedefe ulaşmak istiyoruz."dedi.
Fidanları temin eden Kars Orman İşletme Müdürü Haydar Cengiz ve ekibi etkinliğe gelerek öğrencilere fidan dikiminin inceliklerini öğrenci ve KYK personellerine gösterdi.
Fidanlar Dualar ile Toprakla Buluştu
Yurtlarda görevli diyanet personeli de etkinliğe katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi Yasin Eriz tarafından okunan kuran tilaveti sonrasında şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimiz için dualar edildi. Dikilen ağaçlar vatan için kanını toprağa akıtmış şehitlere adandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.