KARS Haber Girişi : 07 Şubat 2019 22:05

Kars'ta KYK'lı Öğrencilerin Yaptıkları Beslenme Odakları Sokak Hayvanlarının Umudu Oldu

Kars'ta KYK'lı Öğrencilerin Yaptıkları Beslenme Odakları Sokak Hayvanlarının Umudu Oldu
Kars'ta KYK'lı öğrencilerin kendi harçlıkları ile sokak hayvanlarının kış aylarında aç kalmaması için yaptıkları beslenme odakları sokak hayvanlar tarafından kullanılıyor.
Kars Güncel- Kars'ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı KYK yurtlarında barınan öğrencilerin kendi harçlıklarını biriktirerek sokak hayvanlarının kış aylarında beslenme sorununa çözüm üretmek için oluşturdukları 26 adet beslenme odağı sokak hayvanlarına umut oldu.

KYK'lı öğrencilerin başlattıkları proje kapsamında Kars Belediyesi tarafından kent merkezinde gösterilen 26 noktaya monte edilerek hayvanlar için yemler bırakıldı. Öğrenciler tarafından sürekli olarak yem kontrolü yapılan beslenme odaklarına hayvanlar için düzenli olarak hayvan maması bırakılıyor.

Haberin Videosu

Arşiv Haber (Kars'ta KYK Öğrencileri Sokak Hayvanlarını Sahipsiz Bırakmadı) 26.12.2018

Kars'ta KYK yurtlarında barınan öğrenciler ağır geçen kış mevsimi ve soğuk havada kalan sokak hayvanları için kendi harçlıklarından biriktirerek "Beslenme Odakları" yaptırarak kentte belirlenen alanlara bıraktılar.
    Kars Güncel- Kars'ta Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kars İl Müdürlüğü'ne bağlı öğrenci yurtlarında barınan öğrenciler kış mevsimiyle birlikte beslenme sorunu yaşayan sokak hayvanları için örnek proje başlatarak kendi harçlıkları ile "Beslenme Odakları (Beslenme Üniteleri)" oluşturdu.

    Kars KYK İL Müdürlüğü Rabiatül Adeviyye Kız Öğrenci Yurdun'da başlatılan projenin tanıtımında konuşan Kars KYK İl Müdürü Müseyip Arslanbenzer; KYK Genel Müdürlüğü'nün öğrencilerin kendilerini geliştirmesi, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla birçok projeler uygulamakta. Gönül Bağı Projesi kapsamında öğrencilerimiz sokak hayvanlarına yardımcı olmak maksadıyla kendileri harekete geçerek bir proje başlattılar. Proje kapsamında kendi harçlıklarını biriktirerek, esnaflardan da destek alarak Beslenme Odakları yaptırdılar. Bunları belediyenin gösterdiği 25 yere koyacağız. Kedi ve köpeklerin beslenmesine yönelik bir proje. Beslenme odaklarına yine öğrencilerimiz tarafından yiyecek olarak yem ve su konulacak. Böylece soğuktan etkilenen mağdur hayvanlara bir katkımız olacak. Bu projede esas mimar öğrencilerimizdir onlara teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve geleceğimiz adına sevindirici bir durum olarak görüyorum çünkü öğrencilerimizin hem insanlığa hemde insanlıkla beraber yaşayan canlılara karşı bir duyarlılığı var. Hepsine başarılar diliyorum." dedi.

    Projeyi yürüten İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Gökçenur Demir ise; Hocalarımızın, gönüllü insanlar ve çevre esnafın desteği ile 26 tane beslenme odaklarını oluşturduk. Bunların devamının olmasını temenni ediyoruz.  Çünki hayvanların ihtiyaçları devam ediyor, soğuk havalardan etkileniyor ve aç kalıyorlar. Bu bilinci oluşturmalıyız ve çevre halkımızdan da destek istiyoruz." dedi.

    Projeye destek veren Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği öğrencisi ise; "Soğuk havalarda hayvanların yemek ve su gibi temel ihtiyaçları bulunduğu için böyle öğrenci arkadaşlarımız ve çevre esnaflarla birlikte böyle bir proje girişiminde bulunduk. 26 adet beslenme odağı ile başladık inşallah devamı gelecektir." dedi.

    Kars'ta KYK yurtlarında barınan öğrenciler tarafından Gönül Bağı Projesi kapsamında başlatılan ve 26 adet yapılması sağlanan "Beslenme Odakları" kentte belediye tarafından gösterilen çeşitli yerlere bırakılarak hayvanlar için yem bırakıldı.
    Haberin Videosu


    Yorum Yaz
    • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.