KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 15 Kasım 2018 14:14

Kars’ta lise öğrencilerinden Kars İçin Felsefi Kısa Film

Kars’ta lise öğrencilerinden Kars İçin Felsefi Kısa Film
Her yıl Kasım ayının üçüncü Perşembe gününde kutlanan felsefe günü, Kars Özel Orhangazi Temel Lisesi öğrencileri de unutmadı. Bu günü hatırlatmak ve farkındalık oluşturmak için kısa film hazırlayıp, felsefenin hayat içerisindeki önemine değindiler.
Kars Güncel- Dünya problemlerine felsefe ile bakabilme bilincini yaygınlaştırmak için 2002 yılından itibaren kutlanmaya  başlanan Dünya Felsefe Günü , Türkiye felsefe  grubu tarafından getirildi. UNESCO tarafından kabulüyle Kasım aynın üçüncü perşembesi  “felsefe  günü”   seçildi.
Öğrenciler  den  açıklamada bulunan lise son sınıf öğrencisi Berkan Dolapçı, “Türkiye deki diğer okullara baktığımızda felsefe günü kutlamaları afiş ve poster çalışmalarından öteye gitmemektedir.  O halde kimsenin yapmadığı şeyi yapıp bu konuyla ilgili farkındalık oluşturmak istedik bununla ilgili araştırmalar yapıp kısa filim çektik.” İfadesinde bulundu.
Madem felsefe dersi alıp  felsefe yapmayı öğreniyoruz. O halde kimsenin yapmadığı bir şeyi yapmalıyız diyen  Dolapçı, Kars’ta hatta Türkiye de bile pek  bilinmeyen bir konu üzerine çalıştık ve insanlara böyle bir gün olduğunu hatırlattık.” Açıklamasında bulundu.
Günün sonunda Öğretmenler  ve öğrenciler üzerinde “Dünya felsefe günü” yazılı pastayı kesip  “ felsefe değil, felsefe yapmak öğrenilir.” Mesajını  verdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.