YAŞAM Haber Girişi : 16 Ocak 2020 17:40

Kars'ta Müzede Selfie Günü Etkinliği Yapıldı

Kars'ta Müzede Selfie Günü Etkinliği Yapıldı
Vali Türker Öksüz, Kars Arkeoloji Müzesini ziyarete gelen vatandaşlarla birlikte yaptığı özçekimi 'sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Kars Güncel-Kars Arkeoloji Müzesinde incelemelerde de bulunan Vali Türker Öksüz, yaptığı açıklamada, Kars’ın çok sayıda tarihi, kültürel ve turistik değerleri olduğunu belirterek, bu değerlerin bilinirliğini arttırmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Müzede mevcut 8 binin üzerinde eserin ancak bin 200 adedinin sergilenebildiğini belirten Vali Öksüz, “Umuyorum ki ileriki günlerde bu eserlerin büyük kısmını burada sergileme imkânımız olur. Buradaki kültürel zenginliklerimizi bizim bildiğimiz gibi bizim dışımızdakilerin de bilmesini sağlamak için bugün hem buraya bir ziyaret gerçekleştirdik, hem de tüm dünyada ve ülkemiz genelinde müzelere olan ilgiyi arttırmak amacıyla sosyal medyada başlatılan ‘Müzede Selfie Günü’ etkinliği yaptık. Bu vesileyle Türkiye ve dünyaya bir mesaj vermek istedik. Verdiğiniz mesaj da, ‘Kars’ın kültürel değerleri ve zengin tarihi ile çok önemli bir kent olmasıdır’. Bu kentte etnografik ve arkeolojik eserler çok önemli yer tutuyor. Ayrıca Kafkas Harp Tarihi Müzemiz de var. Bu müzeler bizim kültürel zenginliğimizi anlatan mekânlardır. Amacınız bu müzelere olan ilgiyi ve ziyaretçi sayısını daha da arttırmaktır. Her geçen gün ziyaretçi sayımız artırıyor. Geride bıraktığımız 2019 yılı içerisinde Arkeoloji Müzesini 26 bin civarında, Kafkas Harp Tarihi Müzesini ise 100 binin üzerinde misafirimiz ziyaret etti. Amacımız ziyaretçi sayısını artırmak ve kültürel değerlerimizi hem Türkiye’ye hem de dünya kamuoyuna tanıtmak ve bilinirliğini artırmaktır. Diliyorum ki bugün de, ona hizmet eden bir gün olur.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.