EĞITIM Haber Girişi : 10 Şubat 2018 00:06

Kars'ta Okuryazarlık Seferberliği Başlatıldı

Kars'ta Okuryazarlık Seferberliği Başlatıldı
Kars Valisi Rahmi Doğan, başlatılan Okuryazarlık Seferberliği Projesi kapsamında eşi ile birlikte “Sarıkamış 1914” ve “Gazi Ahmet Muhtar Paşa” isimli kitapları öğrencilere dağıttılar.
Kars Güncel- Kars Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın Milli Eğitim Bakanlığı koordinatörlüğünde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği projesi kapsamında Kars Merkez İsmetpaşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Okan Koç İmam Hatip Ortaokulu ve Fevzi Paşa Ortaokuluna ziyaret gerçekleştirdi.
 
Ziyarette sınıfları gezen Vali Doğan ve eşi, öğrencilere Kars Valiliğince öğrencilerimizin ilimizin ve ülkemizin değerlerini öğrenerek, milli kimlik ve aidiyet duygusu gelişmiş bir nesil olarak yetişmesi adına Okuma Yazma Seferberliği projesi kapsamında hazırlanan “Sarıkamış 1914” ve “Gazi Ahmet Muhtar Paşa” isimli Kars Valiliği Kültür Yayınlarının dağıtımını gerçekleştirdiler.
 
Öğrencilerden yakın tarihimizin en büyük destanlarından olan Sarıkamış Harekâtı ile 93 Harbinin kahramanı Gazi Ahmet Muhtar Paşa’yı anlatan çizgi roman dergilerini okuyarak en iyi şekilde istifade etmelerini isteyen Vali Rahmi Doğan,  ilimizin değerlerini konu alan benzer yayınların Kars Valiliğince hazırlandığı müjdesini vererek, öğrenciler ile bir süre sohbette bulundu. Daha sonra Vali Doğan ve eşi sınıf ziyaretlerinin ardından okul yöneticileri ve öğretmenler ile bir araya gelerek birer toplantı gerçekleştirdi. 
 
Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği projesi için ilimizde yapılacak çalışmalar ile Kars Valiliğince hazırlanan kültür yayınları hakkında bilgi vererek, öğretmenlerden öğrencilerini, milli ve manevi değerlerine bağlı, temel insani değerleri benimsemiş, vatanına milletine bağlı, insanlara faydalı bireyler olarak yetiştirmelerini istedi.
 
Kars Valisi Rahmi Doğan okul ziyaretlerinde ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında ilköğretim sınıflarını ziyaret ederek, öğrencilere okul sütü dağıttı.
 
Programa Vali Rahmi Doğan eşi Gülden Gülüzar Doğan, Vali Yardımcıları Murat Özdemir, Mehmet Halis Aydın, Defterdar Senem Topal,  İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün katıldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.