KARS Haber Girişi : 05 Ocak 2020 11:12

Kars'ta On Binler Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyor

Kars'ta On Binler Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyor
Sarıkamış Şehitlerimiz 105. yılında bir araya gelen on binlerce vatandaş tarafından anılıyor.
Kars Güncel- 105 yıl önce Osmanlı Rus Savaşı'nda on binlerce askerimizin Allah-u Ekber Dağları'nda vatan uğruna şehadete yürüdüğü bu günlerde Sarıkamış'ta "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" anma etkinliği kapsamında yurdun dört bir yanından on binlerce vatandaşın katılımıyla Kızılçubuk Zirve'den Sarıkamış Şehitliği'ne yürüyüş yapılıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi tarafından organize edilen programların son gününde vatandaşlar soğuk havaya aldırış etmeden sabahın erken saatlerinde Sarıkamış İlçesi'nde bulunan Kızılçubuk Dağı'nda ki yürüyüş başlama alanına ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk Portleri ile gelerek alanı doldurdular.

Yürüyüş programına Gençlik Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Dr.  Bekir Pakdemirli, Vali Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri 65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, bazı milletvekilleri, askerler, polisler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 5 kilometre mesafelik yürüş boyunca ellerinde Türk Bayraklı olan vatandaşlar "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" , "Vatan Sana Canım Feda" nidalarıyla birlikte tekbirler getirerek yürüdü. Yol güzergahında bulunan köylerde yaşayanlar, yürüyüşe katılanlara sıcak çay ve yiyecek gibi ikramlarda bulunuyor.

Yürüyüş Alanı Görüntüleri
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.