ASAYİŞ Haber Girişi : 13 Ağustos 2019 14:28

Kars'ta Ot Yangını 15 Ton Ot Kül Oldu

Kars'ta Ot Yangını 15 Ton Ot Kül Oldu
Karsın Arpaçay ilçesinde çıkan yangında 15 ton ot yanarak kül oldu.
Kars Güncel- Karsın Arpaçay İlçesine bağlı Kuzgunlu Köyü'nde henüz bilinmeyen bir sebeple meydana gelen yangında 15 ton ot yanarak kül oldu.

Kuzgunlu Köyü'nde yaşayan Zafer Taşdemir isimli vatandaşa ait ot birikintisinde meydana gelen yangını görenler durumu Arpaçay Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirerek kendi imkanları ile yangına müdahale etmeye çalıştı.  İddiaya göre Arpaçay Belediyesi'nin itfaiye aracının yaklaşık iki aydır arızalı olması sebebi ile araç gönderememesi üzerine yangın Kars Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirildi.

Kars Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri yangının çıktığı Kuzgunlu Köyü'ne gelene kadar rüzgar dolayısıyla alevlerin etkisi daha da arttı. İtfaiye ekipleri yangına müdahalede bulunarak kontrol altına alabilirken, yangın çıkan 15 ton ot tamamen yanarak kül oldu.

Köy sakinleri yangın için ; "Arpaçay İlçemize 4 Km’lik mesafede olan köyümüzde çıkan yangına Arpaçay Belediyesi araçları olmadığı için müdahale edemedi. Kars'tan araç gelmesini beklerken yangın daha da yayıldı gördüğünüz gibi tamamı yanarak kül oldu." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dağpınar 01 Ocak 1970 02:00

    Arpaçay bu başkanı çokmu aradı... Adamın dünyadan haberi yok. İlçeni n yangınını Kars belediyesi söndürüyor. Hiç aklına gelmedimi doğal afet var yangın var sel var.. Bunlar can alabiliyor... müdahale yetersiz kalırsa... Ama sana değil sana bu görevi verenlere sormak lazım..... Bu ne hal diye...