KARS Haber Girişi : 24 Mayıs 2020 22:11

Kars'ta Protokolün Ramazan Bayramı Programı

Kars'ta Protokolün Ramazan Bayramı Programı
Kars'ta protokol üyeleri Ramazan Bayramı dolayısıyla Şehitlik ziyareti, görevli güvenlik güçleri ziyareti ve hastane bulunan hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

Kars Güncel- Kars Valisi Türker Öksüz, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ve İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç’ın da eşlik ettiği Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında ilk olarak Kars Şehitliğini ziyaret etti. İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından okunan Kuran-ı Kerim’in ardından şehitlerimiz için dua edildikten sonra şehit kabirlerini ziyaret etti.

Şehitlik ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kars Valisi Türker Öksüz, Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Ramazan ayının buruk yaşandığını ifade ederek, tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını tebrik etti.

Canlarını bu vatan için feda eden şehitlerimiz sayesinde her ne kadar buruk da olsa Ramazan Bayramının huzur içerisinde idrak edildiğini belirten  Vali Öksüz; “Bugün milletçe Ramazan Bayramını huzur içerisinde geçiriyorsak, şehitlerimizin kabirlerine gelip onlara dua edebiliyorsak bunları aziz şehitlerimize borçluyuz. Koronavirüs nedeniyle bu yıl maalesef buruk bir bayram kutluyoruz. Buruk da olsa bu bayramı yaşama imkânını bizlere bahşeden şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı zamanda gazilerimize de sıhhat diliyorum. Ülkece şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz ve onlara minnettarız. Bu bayram çok normal şartlarda yaptığımız bayram değil elbette. Salgın dolayısıyla içimiz de bir burukluk bir hüzün var. Çünkü bizim bayramlarımız, kültürümüzün bir parçasıdır, hoşgörünün, beraber olmanın, bir araya gelmenin ve dayanışmanın çok güzel örneklerinden birisidir. Bu salgın hastalığın da bu vesileyle bir an önce ortadan kalkmasını ve tüm insanlığın bu salgında kurtulmasını rabbimizden niyaz ediyorum. Umuyorum ki bir an önce tüm dünya olarak salgından kurtulacağız ve normal yaşamımıza döneceğiz. Bu vesileyle hem ülkemizin, hem milletimizin, hem de tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, bayramın tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini Cenabı Allah’tan diliyorum” şeklinde konuştu.

Şehitlik ziyaretinin ardından şehrin giriş-çıkış bölgelerinde bulunan yol kontrol ve uygulama noktalarını ziyaret eden protokol üyeleri, burada görev yapan kolluk kuvvetlerinin Ramazan Bayramını kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

Ziyaret kapsamında açıklamalarda bulunan Vali Öksüz; "örevini her zaman fedakârca, özveriyle, layıkıyla yerine getiren kolluk kuvvetleri ve güvenlik güçlerimizin, Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında da çok önemli bir sınav verdiklerini ve bu salgının bir an önce atlatılması için de büyük gayretler sarf ettiklerini belirterek üstlendikleri görevi başarı ile yerine getiren tüm çalışanlara devletimiz ve Kars halkı adına teşekkürlerini iletti.

Program kapsamında Vali Öksüz, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ve İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç  Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesini de ziyaret ederek hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarının Ramazan Bayramlarını kutlayarak, görevlerinde başarılar dilediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.