YAŞAM Haber Girişi : 14 Mayıs 2019 21:35

Kars'ta Şehit Aileleri Onuruna İftar Yemeği

Kars'ta Şehit Aileleri Onuruna İftar Yemeği
Kars Valisi Türker Öksüz, şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi.

Kars Güncel-Kars Valisi Türker Öksüz, vatanın bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerin yakınları ve gazi aileleriyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Kafkas Üniversitesi konuk evinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda şehit yakınlarına hitaben bir konuşma yapan Vali Türker Öksüz, Ramazan ayı dolayasıyıla şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, aziz şehitlerimizin aileleri olarak ramazan ayında aynı sofrayı paylaşmanın bahtiyarlığını yaşadığını belirtti.

Vali Türker Öksüz: “Aziz şehitlerimizin kıymetli yakınları, saygı değer gazilerimiz ve gazi yakınlarımız,
Öncelikle ramazan-ı şerifin hepimize, aziz milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Cenabı Allah tuttuğumuz oruçlarımızı, ibadetlerimizi, dualarımızı kabul eylesin.
Mübarek ramazan atmosferinde, iftar programında bizlere aziz şehitlerimizin emaneti olan sizlerle bugün aynı sofrayı paylaşmaktan, vatan uğrunda gazi olanlarla birlikte olmaktan büyük bir şeref duyduğumu, bahtiyar olduğumu belirtmek istiyorum.  Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 
Allah katında peygamberlikten sonra en üst makam şehitlik makamıdır.  Rabbim kalbimizden hiçbir zaman vatan, millet ve bayrak sevgisini eksik etmesin. İşte böyle bir sevgi uğruna tarihte olduğu gibi bugün de kahramanlık destanı yazan yiğitlerimiz var.
Şehitlerimizin kanlarını temsil eden ay yıldızlı bayrağımızı en yükseğe çıkarmak boynumuzun borcudur. Bu bayrağın hilali, bağımsızlığımızın sembolüdür.  Yıldızı, kalbimizden damlayan şehitlerimizin sembolüdür. 
Bizler, bugün burada iftar yapabiliyorsak, ülkemizin her tarafında insanlar huzur içerisinde yaşayabiliyorsa, güvenlik güçlerimizin sayesinde, şehitlerimizin mübarek kanları sayesinde, gazilerimizin fedakârlığı sayesindedir. 
Onun için şehitlerimizin hatırasını sonsuza kadar yaşatmak, hepimizin vatandaşlık borcu olduğu gibi Türkiye cumhuriyeti devletinin en önemli görevidir. Bunun bilincinde olmak da her Türk vatandaşının görevidir.
Canları uğruna bu vatanı bizlere emanet eden, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. 
Sizler aziz şehitlerimizin, devletimize ve bizlere emanetisiniz. Sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. 
Bizler, her zaman sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız. 
Valilik olarak sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip etmeye çalışıyoruz. Tüm kurum, kuruluşlarımız ve imkânlarımızla yanınızda  olduğumuzu bilmenizi istiyorum. 
Bu mübarek ramazan gecesinde ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyor, saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.       

Vali Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından şehitlerimiz için yapılan duanın ardından program sona erdi.

Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş'in şehitler için dua ettiği iftar programına, Garnizon Komutanı 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Özgür Nuhut, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Vali Yardımcıları Serdar Demirhan, Uğur Köroğlu, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağcay, Aile ve Sosyal  Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ile çok sayıda şehit ve gazi ailesi katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.