KARS Haber Girişi : 03 Ekim 2018 11:23

Kars'ta Şehit ve Gaziler Derneğine Çirkin Saldırı

Kars'ta Şehit ve Gaziler Derneğine Çirkin Saldırı
Kars'ta Meçhul Asker Abidesi'ninde içerisinde bulunduğu Şehit ve Gaziler Derneği binasına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce zarar verildi.
Kars Güncel- Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanlığı ile Şehitler ve Gaziler Derneği Kars Şube Başkanlığı bina yerleşkesine kimliği belirsiz kişiler tarafından girilerek park alanında bulunan kamelyalar parçalanarak ısınmak amacıyla ateşe verildi. Ayrıca yerleşke içerisinde bulunan alanlarda çok sayıda içki şişeleri etrafa atılmış ve duvarlarına yazılar yazılmış.
Kars Muharip Gaziler ve Şehitler Derneği Başkanı Yüksel Öztürk, "Dernek binamız Meçhul Asker Abidesi'nin bulunduğu alana kurulan binada faaliyet göstermekteyiz. Etrafı korunaklı olmasına rağmen halkımız için yapılan kamelyalar kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılıp yakılarak zarar verilmiştir. Buralara zarar veren gençlerimiz böyle polisiye tedbirlerle değilde, köklü bir değişiklikle duyarlı hale getirip ıslah etmemiz gerekiyor.
Buradaki rahatsızlığın sadece bina ve çevresinden ibaret olmadığını, çevre sakinlerine de bu kişilerin rahatsızlık verdiğini belirten Öztürk; Burada gençler geceleri alem yapıyorlar, çevrede oturan aileler sabah olduğunda durumu bana anlatıyorlar. Polis ekiplerine bilgi veriyoruz fakat bunları yapanların geçmişimize şehitlerimize saygı duymalarını istiyoruz, buralara zarar vermemeleri konusunda ricada bulunuyoruz."dedi.
Kars Muharip Gaziler ve Şehitler Derneği Başkanı Yüksel Öztürk, Kars Valisi Rahmi Doğan'dan buraya İŞKUR üzerinden görevli personel verilmesini talep etti. 
Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise binaya zarar veren kişilerin tespit edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.