KARS Haber Girişi : 05 Ekim 2018 13:53

Kars'ta Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyası Başladı

Kars'ta Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyası Başladı
Kars'ta 2018-2019 Dönemi 25. Pancar Alım Kampanyası düzenlenen törende kurban kesilip dua edilerek başladı.
Kars Güncel- Kars Şeker Fabrikası'nda 2018-2019 yılı 25. Dönem Pancar Alım Kampanyası'na Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Fabrika Müdürü Mevlüt Dülger, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, fabrika çalışanları, pancar üreticileri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kars Şeker Fabrikası Müdürü Mevlüt Dülger yaptığı konuşmada, “Kampanya döneminde toplam 422 adet pancar yetiştiricisi ile sözleşme yapılmış olup, 20 köyümüzde 10 bin 200 dekar alanda pancar ekimi yaptık. Bunun karşılığında çiftçilerimize 11 milyon Türk Lirası ödeme yapılacak. Bu ödemenin 4 milyon lirasını avans olarak çiftçilerimize vermiş bulunmaktayız. Fabrikamız 2018-2019 kampanya döneminde yaklaşık 40 bin ton pancar işlenecektir. Hedefimiz bu pancarın karşılığında 6 bin ton kristal şeker, 12 bin ton yaş küspe ve bin 200 ton civarında melas üretimi hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşırken toplam 23’ü memur, 125’i daimi işçi, 5’i sürekli işçi, 81’si kampanya işçisi, 100’ü hizmet alım personeli 169’u da kampanya dönemi taşeron işçi olmak üzere toplam 504 personelimizle 7-24 esasına göre çalışacağız. Bu üretim sonunda Kars ekonomimize yaklaşık 100 milyon Türk Lirası katma değer kazandıracağız” dedi. 
Şeker İş Sendika Başkanı Yaver Kop; "Fabrikamız çok sancılı bir süreçten geçiyor fabrika müdürümüz ilk açılış konuşmasında söylediği gibi her sene boynumuza ip atıyorlar ya öldüreceğiz ya da sizi sakat bırakacağız gibisinden bir strateji belirleniyor. Korkudan artık her sabah geldiğimizde Acaba ne zaman satılacak? Ne zaman kapanacak gibisinden düşünceler içerisindeyiz. Bu sene de aynı tereddüt yaşadık fabrika müdürümüzün dile getirdiği gibi bir önceki hükümete Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan ağabeyimize ve onun şu anki milletvekili arkadaşı yoldaşı Yunus Kılıç ve il başkanımıza teşkilatımız adına sonsuz teşekkür ediyoruz ki bizi Azrail'in elinden almayı başardılar. Tabii bu hep böylemi devam edecek? etmemesi lazım. Gerek Çiftçi kardeşlerimiz ve abilerimize gerekse biz çalışanlar olarak artık taşın altına Elimizi koyup 100.000 tonun altına inmeme kaydıyla gereken özveriyi göstereceğiz.  Cenabı Mevlam ülkemizde iş kazalarına sebebiyet vermeden güzel bir çalışma ortamının olmasını Aynı zamanda da şu anda Dün itibarıyla 8 şehidimize Cenabı Allah gani gani rahmet eylesin biraz gönlümüz buruk ama fabrikamızın açılmasından dolayı her derdimiz unuttuk. Allah herkesin sonsuz kere razı olsun." dedi.
Daha sonra Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş'in yaptığı duanın ardından kurban kesilerek kan akıltıldı. Daha sonra ise fabrikaya ilk pancarı getiren çiftçiler Namık Salamcı, İlhan Salamcı, Bedir Akbaba, Serhat Gümüş ve Muzaffer Keskin'e hediyeler verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.