ASAYİŞ Haber Girişi : 26 Mayıs 2018 21:06

Kars'ta Sel Baskını Vatandaş Kamerasına Yansıdı

Kars'ta Sel Baskını Vatandaş Kamerasına Yansıdı
Kars'ta Sel Baskını Vatandaş Kamerasına Yansıdı
Kars Güncel- Karsın Sarıkamış İlçesi Karaurgan Köyü'nde meydana gelen sağanak yağış sonrası sel meydana geldi. Meydana gelen sel can kaybına sebep olmaması sevindiren tek şey oldu.
Kars DSİ 24. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Kars ili Sarıkamış İlçesi Karaurgan Köyünün içinden geçen derede 24.05.2018 tarihinde saat 16.00 sıralarında aniden gerçekleşen sağanak yağış sonrasında meydana gelen selden, DSİ tarafından önceki yıllarda yapılmış olan taşkın koruma tesisi sayesinde can ve mal kaybı yaşanmadan atlatıldı. Bakım onarım kapsamında teklif edilen taşkın koruma tesisimiz için gerekli tespitler yapılarak ilave tedbirlerin alınması yapılacak proje yapımı kapsamına alındı.
Son zamanlarda meydana gelen ani sağanak yağışlar nedeniyle yaşanan sel olaylarından dolayı vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin korunarak atlatılması için, taşkın koruma tesislerimize müdahale edilmemesi, atıkların atılmaması, dere içindeki ağaçların kesilmesi suretiyle hidrolik kesitin tam olarak çalışması önem arz etmektedir. Bu nedenle derelerimize sahip çıkarak can ve mal emniyetimizi sağlayalım. Geçmiş olsun." denildi.

Haberin Görüntüsü
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.