ASAYİŞ Haber Girişi : 10 Aralık 2018 12:16

Kars'ta Sigara Kaçakçılığı Yapan Araca El Konuldu, 18 Bin TL Para Cezası Yazıldı

Kars'ta Sigara Kaçakçılığı Yapan Araca El Konuldu, 18 Bin TL Para Cezası Yazıldı
Kars'ta jandarma ekipleri içerisinde 1190 paket kaçak sigara olan ve kaçak sigara sevkiyatı için tasarlanmış araca operasyon düzenledi. Araca el konulurken toplam 18 Bin 664 TL para cezası yazıldı.
Kars Güncel- Karsın Kağızman İlçesinde jandarma ekipleri kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı ihbarı üzerine operasyon için düğmeye bastı.
Kağızman Cumhuriyet Savcılığı tarafından alınan izinler sonrasında Iğdır-Erzurum Karayolu Akçay Jandarma Karakol Komutanlığı ve Kars İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Akçak Köyü Köprübaşı Mevkisinde durdurulan kapalı kasa kamyonette arama yapıldı.

Arama çalışmalarını yürüten jandarma ekipleri aracın çeşitli yerlerinde ve zula diye tabir edilen yerlerde toplam 1190 paket çeşitli markalarda kaçak sigara olduğunu tespit etti. Araç sürücüsü A.B. sigara kaçakçılığı nedeni ile ekipler tarafından gözaltına alındı.

Araç içerisinde ele geçirilen 1190 paket kaçak sigara için sürücü A.B.'ye 16.660 TL, araca ise 2004 TL para cezası olmak üzere toplam 18.664,00 TL para cezası kesilerek, zulası olduğu tespit edilen sigara kaçakçılığı yapılan araca ise savcılık izni sonrasında ekipler tarafından el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.