YAŞAM Haber Girişi : 20 Haziran 2019 16:04

Kars'ta Sokak Müzisyenleri İlgi Odağı Oldu

Kars'ta Sokak Müzisyenleri İlgi Odağı Oldu
Kars'ta cadde üzerinde özgün müziklerini seslendiren grup Karslı vatandaşlar tarafından ilgi odağı oldu.
Kars Güncel- Kars'ta sokak müzisyenleri cadde üzerinde söyledikleri eserleri ile Karslı vatandaşların ilgi odağı oldu. 
Faikbey Caddesi üzerinde GAMP Konağı önündeki yaya kaldırımında özgün ve yöresel eserleri cadde üzerinden geçen vatandaşlar beğenerek pür dikkat dinlerken, sokak müzisyenleri hem vatandaşları eğlendirmeye hem de insanların gönüllerine dokunmayı amaçladıklarını belirttiler. Grup adına açıklama yapan grup üyesi Emre Vatangül Kars'ta Kafkas Üniversitesi'nde Radyo Sinema Bölümünde öğrenim gördüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı.

Vatangül; "Kars'ta üniversite öğrenimi için bulunmaktayız.  Kars'ta vatandaşların en ufak dokunuşlarla mutlu olabileceğini gördüm. Karsta öğrenim gördüğüm süre boyunca Karsın tarihi bakımdan hiç eksik kalmadığını ancak bu tür sosyal aktivitelerden yoksun kaldığını gördüm. Kendim hem okul harçlığımı çıkartmak hemde Karsı sokak müziğine alıştırmak için caddelerde müzik yapmaya başladık." dedi.

Topluluk Kars'ta sokakta çeşitli enstrümanları çaldıklarında vatandaşlar büyük bir zevkle onları dinlediğini, ayrıca bazı günlerde müzik yapmadıklarında sokakta gören vatandaşların bizi merak ederek neden bugün müzik yapmadınız şeklinde sorular aldıklarını belirterek bu işi başardıklarını ifade etti.

Karslılara Çağrı
Kars'ta yaşayan vatandaşlara seslenen Emre Vatangül; "Ben buradan Kars'ta yaşayan vatandaşlara, üniversite ve lise öğrencilerine seslenmek istiyorum. Bu Şehri güzel yapmak sizin elinizde. Siz eğer bir şeyi yapmak başarmak istiyorsanız bu sizin elinizde " dedi.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.