ASAYİŞ Haber Girişi : 13 Şubat 2018 21:45

Kars'ta Terör Operasyonu, 11 Gözaltı

Kars'ta Terör Operasyonu, 11 Gözaltı
Kars'ta jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terör operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Kars Güncel- Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada; Kars İl Jandarma Komutanlığımız tarafından Sosyal Medya üzerinden PKK/PYD/YPG bölücü terör örgütü ve mensuplarını övücü paylaşımlarda bulunanlara yönelik yapılan çalışmalar ve adli makamların talimatları doğrultusunda 13.02.2018 günü yapılan eş zamanlı operasyonda Kars İl Merkezi, Kağızman ve Digor İlçelerinde (11) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheliler soruşturma işlemleri bitince adli makamlara sev edilecektir.

Arama faaliyetleri kapsamında;

1 adet Kaleşnikof marka silah

1 adet şarjör (Kaleşnikof)

113 adet fişek (Kaleşnikof)

3 adet av tüfeği

12 adet fişek (av tüfeği)

1 adet tabanca (kurusıkı)

9 adet cep telefonu

3 adet tablet

8 adet flaş bellek

Çeşitli miktar ve adetlerde örgütsel bez parçaları, anahtarlık, CD/DVD/ Kaset, resim, kartpostal, not defteri ve kitaba el konulmuştur.

Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son BTÖ mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir." denildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.