SAĞLıK Haber Girişi : 31 Ekim 2018 18:57

Kars'ta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı

Kars'ta Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı
Kars'ta Harakani Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet verecek olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı.
Kars Güncel- Kars İl Sağlık Müdürlüğü Harakani Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak Ali Gaffar Okkan Bulvarı üzerinde bulunan eski Genel Sekreterlik binasında hizmete açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarını tedavi etmeye başladı.
Merkez'de ağır ruhsal sorunu olan bireylerin hastane yatışlarını önlemek yeti yitimini asgari seviyeye çekmek ve işlev iyileşmesini sağlamak amacı ile biyolojikve psikososyal müdahalelerde bulunmak olduğunu ve  Bireylere, ailelerine yönelik desteğin azamiye çıkarılması amacıyla diğer kurumlarla koordinasyon sağlayarak toplumda ruhsal rahatsızlıklarla ilgili damgalama eğiliminin azaltılması hedefleniyor.
Hizmet vermeye başlayan merkezde Kütüphane, okuma salonu, Grup Terapi Salonu, Uğraş Terapi Salonu, Görüşme Salonu olacak şekilde tasarlanmış olup, pazartesi - cuma günleri arasında 08:30 ile 17:00 saatleri arasında hizmet verecek.
Ayrıca Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne gelmek istemeyen veya gelemeyecek durumda olanlara ise uzman ekipler tarafından en ziyaretleri gerçekleştiriliyor. 
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.