EĞITIM Haber Girişi : 25 Temmuz 2019 19:52

Kars'ta Turizmde Ara Eleman Yetiştirme Kursu Sertifikaları Verildi

Kars'ta Turizmde Ara Eleman Yetiştirme Kursu Sertifikaları Verildi
Kars Valisi Türker Öksüz 115 kursiyerin devam ettiği Turizm'de Ara Eleman Yetiştirme Kursu'nun sona ermesiyle birlikte düzenlenen sertifika törenine katıldı.

Kars Güncel- Kars'ta turizm alanında hizmet vermek üzere eğitim gören 115 kişi kurslarını tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Kars Valisi Türker Öksüz, turizm sektöründe farkındalığı artırmak, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda değerlendirerek turizm bilincini canlandırmak, yerli ve yabancı turistlere daha iyi hizmet vermek amacıyla düzenlenen ve Kat Elemanı, Garsonluk, Resepsiyon, Diksiyon, İletişim, Ekip Çalışması ile Temizlik ve Hijyen Eğitimlerinin verildiği kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine katıldı.

İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen ve saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende katılımcılara hitaben konuşan Vali Öksüz; Turizmde Ara Eleman Kursu’nun ilimiz turizmi açısından son derece önemli olduğunu belirterek, ilimiz ekonomisini tarım ve hayvancılığın yanında turizme dayandığını ve bu açıdan turizm sektörünün gelişmesinin ilimiz ekonomisi adına büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Kars’ın tarihi boyunca birçok kültür ve medeniyete beşiklik ettiğini, bu medeniyetlere ait birçok tarihi ve kültürel eserlerin yanında eşsiz doğal güzellikleri ile adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu belirten Öksüz, tüm bu değerlerin Türkiye’ ye ve tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi.

Turizm faaliyetlerini belirli noktaya taşımak için şehir olarak önümüze koyduğumuz hedefleri yerine getirmek için tüm paydaşların üstüne düşen görev ve sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirten Sayın Valimiz, Kars’ın turizm potansiyelimizi artırmak için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

İlimizde bu yılki turist sayısında artışa vurgu yapan Vali Türker Öksüz, gelinen durumu yeterli olarak görmediklerini, yıllık 1 milyon turist hedefi için şehir olarak turizm potansiyelinin artırılması gerektiğini bunun yanında konaklama tesislerinin artırılması ve niteliklerinin yükseltilmesi ile birlikte nitelikli iş gücüne sahip olmanın önemine vurgu yaptı.

Turizm sektöründeki ihtiyaçtan dolayı düzenlenen Turizmde Ara Eleman Kursu’nun turizm sektörü açısından nitelikli iş gücünü sağlamaya yardımcı olacağını belirten Öksüz, kurs sonunda sertifika almaya hak kazanan 115 kursiyeri tebrik ederek, emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.