KARS Haber Girişi : 07 Mayıs 2019 22:10

Kars'ta Ucube Heykelinden Kalan Son Eserde Valilik Tarafından Yıkıldı

Kars'ta Ucube Heykelinden Kalan Son Eserde Valilik Tarafından Yıkıldı
Kars'ta dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından Sukapı Mahallesi'ne yaptırılan ve dönemin Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yıktırılan Özgürlük Anıtı'ndan geriye kalan seyir terasıda yıkıldı.
Kars Güncel- Kars’ta Sukapı Mahallesi’nde dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından Sukapı Mahallesi'ne yaptırılan Özgürlük Anıtı yerleşkesinde bulunan ve dönemin Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars ziyaretinde yıkılmasını istediği halk arasında ise Ucube olarak adlandırılan anıtın yerleşkesinde bulunan Seyir Terası'da Kars Valiliği'nin metruk binalarla ilgili çalışmaları kapsamında iş makineleri ile yıkıldı.

Proje kapsamında Özgürlük Anıtı'nın tamamlanmasıyla birlikte kente kuş bakışı bakmak amacıyla yapılan seyir terası da tamamlanarak buradan Kars Kalesi'ne teleferik sistemi kurularak turizm açısından bir değer yaratılmak istenmişti. 

Projenin iptal edilmesiyle birlikte metruk halde kalan yapı mahalle sakinleri için tehlike arz etmeye başladı. Gece saatlerinde alkol almak isteyen vatandaşların uğrak noktaları arasında olan bölge için mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda Kars Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü kararı ile yıkım işlemi başlatıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kars Belediyesi 01 Ocak 1970 02:00

    Orayı Valilik değil, Kars Belediyesi yıktı. Karadeniz Hafriyat hibesi ile... Fen İşleri Müdürlüğü