EĞITIM Haber Girişi : 12 Nisan 2018 19:45

Kars'ta Üniversite Kafkasya Bilim ve Kültür Şöleni Düzenliyor

Kars'ta Üniversite Kafkasya Bilim ve Kültür Şöleni Düzenliyor
Kafkas Ülkeleri Bilim ve Kültür Şöleninde Kafkas Üniversitesi'nde Buluşuyor.

Kars Güncel-Kafkas Üniversitesi, “Kafkaslara Açılan Bilim Kapısı” misyonuyla Başbakanlık TİKA ve SERKA’nın da desteklediği “Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni” etkinliği düzenliyor.

16-18 Nisan 2018 tarihlerinde Uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan bilim ve kültür şöleninde, ev sahibi KAÜ Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Rusya, Nahçıvan, İran, Irak, Gürcistan, Kazakistan gibi ülkelerden üniversite rektörleri ve beraberlerindeki heyetler ile bu ülkelerin misyon temsilcilerini ağırlayacak.  

Programda, Kafkasya coğrafyasındaki paydaş ülkelerin sahip oldukları ortak mirastan yola çıkarak geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemek dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda birikimlerin paylaşılabilmesi adına fotoğraf sergileri, misafir ülkeler ile Kars-KAÜ halk dansları toplulukları ve müzik topluluklarının yer alacağı kültürel etkinlikler yer alacak. Kültürel etkinlikler kapsamında Tebriz, Gürcistan ve Nahçıvan müzik topluluklarının konserleri olacak. Ayrıca, “Kültürel Diplomasi” konulu panel, “15 Temmuz Sonrası Yeni Türkiye ve Demokrasi” özel oturumu, “Kafkasya Üniversiteleri Rektörleri İşbirliği Toplantısı” gibi programlar düzenlenecek. Kafkasya ve Anadolu’yu buluşturacak olan Kafkas Üniversitesi, bilimin yanında sosyal ve kültürel ortamda da merkez rolünü üstlenmeyi amaçlıyor.

 “Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni” etkinliği ile ilgili detaylı bilgilere kultursoleni.kafkas.edu.tr


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.