YAŞAM Haber Girişi : 17 Ocak 2020 19:13

Kars'ta Üniversite Öğrencilerinden Engelleri Aşan Etkinlik

Kars'ta Üniversite Öğrencilerinden Engelleri Aşan Etkinlik
Kars'ta konservatuar öğrencileri Dolunay Derneği'nde engelleri aşarak gönülleri mest eden bir etkinlik gerçekleştirdi.
Kars Güncel- Kars Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarında görevli olan Doktora Öğretim Üyesi Sibel Polat final sınavı sonrasında öğrencileriyle birlikte Dolunay Derneği'ni ziyaret ederek burada engellilere yönelik müzik dinletisi yapıldı.

Dolunay derneğine enstrümanlarıyla birlikte gelen öğrenciler burada çeşitli eserleri seslendirerek dernek üyelerinin mutlu olmasını sağladı. Etkinlik hakkında konuşma yapan Kafkas Üniversitesi Konservatuar Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı bölüm öğrencisi Mikail Akgöl; " Üçüncü ve dördüncü sınıf olarak final sınavında hazırlamış olduğumuz eserleri burada icra edeceğiz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan bölüm hocamız Sibel Polat ve Dolunay Derneği Başkanı Faruk Ocak'a teşekkür ediyorum." dedi.

Konservatuar Fakültesi Geleneksel Türk Müziği Bölümü Türk Halk Müziği  Ana Sanatları öğretim üyelerinden Doktora Öğretim Üyesi Sibel Polat'ta ;" Üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimizle koro sınavını gerçekleştirdikten sonra farkındalık yaratmak için Dolunay Derneği'ni ziyaret etmek istedik. Burada sekiz tane Türk Halk Müziği'nin değerli eserlerinden seslendirdik. Bir farkındalık yaratmak amacımız, sadece engelliler gününde değil onun dışında da engelli vatandaşlarımızı hatırlamak, öğrencilerimiz ve halkımızda bir farkındalık yaratmak için buradayız." dedi.

Bölüm öğrencilerinden Ferhat Acay ise bu etkinliği gerçekleştirdikleri için büyük mutluluk duyduğunu belirterek; "Bugün değerli hocamız ve arkadaşlarımızla beraber engelli vatandaşlarımızı sadece engelliler gününde değil normal zamanlarda da onlarla görüşüp vakit geçirmek gerektiğini vurgulamak istedik. Unutmamalıyız ki her sağlıklı insan bir engelli birey adayıdır bunun farkında olunmasını istedik" dedi.

Dolunay Derneği Başkanı Faruk Ocak ise etkinlik hakkında yaptığı açıklamada; "Böyle bir günde bizleri hüzünlendirip daha çok mutlu eden öğrenci arkadaşlarımıza ve hocamıza teşekkür ediyoruz. Bu soğuk havada yüreklerimizi ısıttılar. Biz engeliler olarak gördük ki müzik engelsiz miş, mizik'le engelleri aşmak engelleri aşınca daha çok mutlu olmak insana nasip oluyormuş. Bu öğrenci arkadaşlarımızı engelsiz müzikle engelli bireylerin önündeki engelleri nasıl aşacağını teker teker öğretmek bize öğrenmekte onlara nasip olacak. Mevlam hepsine sonsuz bir şekilde mücadele azmi versin. Bizler Dolunay Derneği olarak öğrenci arkadaşlarımızın önlerine çıkan engelleri aşmaları noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağımızı söyleyebiliriz. Dernek olarak amacımız engelli bireyleri yüceltmek değil engelleri ortadan kaldırmak. Toplumumuzda engelli olarak bizleri görebiliyor ancak bizler engelli vicdanlara sahip insanları görebiliyoruz. Bugün bu insanların vicdanına sahip olsa herkes sokak köpekleri veya sokak çocukları dediğimiz kavramlar olmaz ." dedi.

Öğrenciler ve dernek üyelerine yapılan ikramlardan sonra program son buldu.
Etkinlik Videosu


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.