SAĞLıK Haber Girişi : 21 Aralık 2018 19:46

Kars'ta Üniversiteli Öğrenciler Lösemi Hastası Çocuklar İçin Saçlarını Kazıttılar

Kars'ta Üniversiteli Öğrenciler Lösemi Hastası Çocuklar İçin Saçlarını Kazıttılar
Kars'ta Kafkas Üniversitesi'nde öğrenim gören üç arkadaş lösemi hastalarına farkındalık yaratmak için saçlarını kazıtarak destek oldu.
Kars Güncel- Kars'ta Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) Veterinerlik Bölümü'nde öğrenim gören üç arkadaş saçlarını kazıtarak lösemili çocuklara destek oldular.

Kars'ta öğrenim gören Veterinerlik Bölümü  öğrencilerinden Ömer Lütfü , Murat Oğul, Semih Aladağ bu yöntemle etkinliğin tüm Türkiye'ye yayılmasını ve lösemi hastası çocuklara destek olunmasını amaçladıklarını belirttiler.

Kullandıkları ağır ilaçlar nedeniyle saçları dökülen hastalarla aynı kaderi paylaştıklarını göstermek ve hastalığın zorlu tedavi sürecini gözler önüne sermek amacıyla saçlarını kazıtan öğrenciler, herkesin bir gün bu hastalığa yakalanma ihtimalinin bulunduğuna dikkati çekti. 

Saçlarını tıraş ettikleri sırada çevredeki hasta yakınlarının da ilgisini çeken öğrenciler lösemili hastaların durumuna dikkati çekmek amacıyla bir araya geldiklerini belirttiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.