SAĞLıK Haber Girişi : 13 Şubat 2019 23:13

Kars'ta Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı

Kars'ta Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı
Kars Valisi Türker Öksüz Başkanlığında Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon toplantısı yapıldı.

Kars Güncel- Kars'ta Bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası işbirliği yapmak, madde bağımlığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetleri belirlemek ve alınacak kararları uygulamak amacıyla yapılan Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nun 2019 yılı ilk değerlendirme toplantısı Kars Valisi Türker Öksüz’ün başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Gazi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Türker Öksüz, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Vali Yardımcısı Serhat Karabektaş, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, kaymakamlar, daire ve kurum amirleri katıldı.
 
Toplantıda konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, yapılan toplantının uyuşturucu madde kullanımı başta olmak üzere her türlü bağımlılıkla mücadele anlamında alınacak tedbirlerin ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması açısından önemine vurgu yaparak bağımlılıkla mücadelede herkesin sorumluluk alarak üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
 
Ülkemizin özellikle uyuşturucuyla mücadelede hem bir geçiş hem de bir konak ülke konumunda olduğunu belirten Vali Öksüz: “Uyuşturucuyla mücadelede Balkan rotası dışında artık Kuzey ve Güney rotaları da son zamanlarda önem kazanıyor. Bunun için çok dikkat etmemiz gereken bir uyuşturucuyla mücadele konusu önümüzde maalesef duruyor. Ülke olarak uyuşturucuyla mücadelemiz huzurumuzun, güvenliğimizin sağlanmasında da en önemli alanlardan biri. Çünkü hem gençlerimizi zehirleyen bir alandan bahsediyoruz hem de tüm terör örgütlerine finansman ve kaynak sağlayan bir alandan bahsediyoruz. Terör örgütleri artık uyuşturucu maddeden elde ettikleri gelirlerle besleniyorlar. Onun için bunlarla, uyuşturucuyla mücadele önlemlerinin de zaman göre değiştiğini, değişmesi gerektiğini görmemiz gerekiyor. Çünkü uyuşturucuyla uğraşan, satan kişiler de her geçen gün yeni tekniklerle, yöntemlerle karşımıza çıkıyor. Öyle bir mücadele alanından bahsediyoruz ki sadece uyuşturucu denen illete ya da bağımlılık yaratan diğer kötü alışkanlıklara, bağımlı olan, ona bulaşan kişiler bu konuyla uğraşsın diyeceğimiz bir alan değil. Bütün hepinizi, ailemizi, çocuklarımızı bulması muhtemel bir alandan bahsediyoruz. Onun için sadece uyuşturucu kullanan, sadece uyuşturucuyu satan kişiler bu konuyla uğraşsın, bu mücadele onların mücadelesi diyemeyiz. Hepimizin, bütün toplum kesimlerinin, sivil toplum örgütlerimizin mücadele etmesi gereken, görev alması, sorumluluk alması gereken bir alandan bahsediyoruz.” diye konuştu.
 
Vali Öksüz, Kars'ta çok sayıda mevcut olan ve özellikle uyuşturucuyla mücadele başta olmak üzere suç işlenmesine müsait olan metruk binaların yıkılması için çalışma yapıldığını, kamuya ait binaların yıktırılmaya başlandığını, özel mülkiyette olan binaların da bir an önce yıktırılması veya bu mekanlarda suç işlenmesine imkan verilmeyecek şekilde tedbir alınması gerektiğini vurguladı.
 
Kars Valisi Türker Öksüz, uyuşturucu ile mücadele kapsamında ilimizde 2018 yılında yapılan çalışmalar ve İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ile ilgili bilgiler vererek; Kars’ta 2018 yılında uyuşturucu satan ve kullanan 295 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, bunlardan 37 kişinin tutuklandığını, 6 bin 86 gram esrar, 8 bin 795 gram eroin, 18 bin 752 adet kenevir bitkisi, 29 adet ecstasy, 672 gram metamfetamin, 40 gram bonzai, 13 adet psikotrop hap, 3.75  gram skunk, 27 adet sentetik ve 95 adet metadonun güvenlik birimleri tarafından ele geçirildiğini söyledi. 

Toplantı konuşmacıların ardından, ilgili birimler tarafından uyuşturucuyla mücadelede yapılan çalışmalar ve alınması gereken tedbirler hakkında kurula sunum yapması ile sona erdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.