ASAYİŞ Haber Girişi : 03 Ekim 2018 17:55

Kars'ta Uyuşturucu Operasyonu, 9 kilo Eroin Ele Geçirildi

Kars'ta Uyuşturucu Operasyonu, 9 kilo Eroin Ele Geçirildi
Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda araç içerisine gizlenmiş vaziyette 16 paket halinde toplam 8795 gr eroin maddesi ele geçirilirken 5 kişi gözaltına alındı.
Kars Güncel- Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde durdurulan araç içerisinde narkotik köpeği ile yapılan aramada 8795 gr uyuşturucu ele geçirildi. 
Yapılan açıklamada; Görevlilerimizce yapılan koordineli çalışmalarda 02/10/2018 günü bir araç ile ilimize yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği bilgisi alınması üzerine bahse konu araç ilimiz Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde durdurulmuş,araç içerisinde 2 (iki) şahsın olduğu tespit edilmiştir.
Araç içerisinde Jandarma Narkotik Dedektör Köpeği ile birlikte yapılan detaylı aramada aracın içerisinde bulunan doğal boşluklara gizlenmiş vaziyette 16 paket halinde toplam 8795 gr uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen madde ele geçirilmiştir.
Olayla ilgili araç içerisinde bulunan şahsın beyanından yola çıkarak uyuşturucu madde ticareti ile bağlantılı olduğu tespit edilen 3 (üç) yabancı uyruklu şahıs Ardahan ilinde yakalanarak ilimize intikalleri sağlanmış olup; toplam 5 (beş) şüpheli şahıs hakkında TCK-188 Maddesi uyarınca Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan Adli Tahkikat başlatılmıştır.
Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak ;Halkımızın ve gençlerin kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından korunması ile sağlıklı bir toplum yetiştirilmesi için, uyuşturucu madde kullanımı, ferdi veya teşekkül halinde uyuşturucu madde nakli ve ticaretini yapan şahıslar ve suç odaklarıyla mücadelemiz ilgili kurumlar ile işbirliği içerisinde profesyonelce ve halkımızdan aldığımız destekle kararlılıkla sürdürülecektir.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.