SAĞLıK Haber Girişi : 09 Ocak 2019 16:12

Kars'ta Vali Öksüz Muhtarlarla Uyuşturucu Toplantısı Yaptı

Kars'ta Vali Öksüz Muhtarlarla Uyuşturucu Toplantısı Yaptı
Kars'ta merkez ve köy muhtarları ile uyuşturucuyla mücadele konulu bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.
Kars Güncel-Kars Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen toplantı; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yeşilay tarafından uyuşturucuyla mücadelede hedef, analiz ve faaliyetler hakkında yapılan bilgilendirme sunumları ile devam etti.
 
Toplantıda yapılan sunumların ardından muhtarlara hitap eden Vali Türker Öksüz, günümüzde tüm toplumların uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadele ettiğini belirterek; uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerin toplumsal sorunlara neden olduğunu söyledi.
 
Bir tek uyuşturucu vakasına dahi tahammül edilemeyeceğini belirten Vali Öksüz, uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadelede toplumun tüm kesimlerine özellikle de muhtarlara büyük görev ve sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, bu amaçla tüm paydaşların mücadele konusunda ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Muhtarlardan özellikle uyuşturucuyla mücadelede konusunda güvenlik güçlerine destek olmalarını isteyen Kars Valisi Öksüz: “ Ülkemizin uzun yıllardır amansız bir şekilde mücadele yürüttüğü bölücü örgüt, gerçekleştirdiği kanlı terör eylemlerini zehir ticaretinden elde ettiği kirli paralarla finanse ediyor. Geleceğimizin teminatı, istikbalimizin umudu olan evlatlarımızı bu tür tehditler karşısında korumak devletimizin en önemli, en öncelikli vazifesidir. Uyuşturucuyla mücadele sadece belli birimlerin, güvenlik görevlilerinin veya kamu kuruluşlarının işi değildir. Hiç kimsenin bu meselenin dışında görmemesi lazım. Bu konuda, devletin ve milletin el ele vermesi, tam bir dayanışma ve seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekiyor. Bu bağlamda; ilimizde de uyuşturucuyla mücadele kapsamında belirli periyotlarda yaptığımız toplantılarımızda bir takım önlemler alıyor ve uyguluyoruz. Bu çalışmalar 2019 yılında da toplumla, Yeşilay Cemiyetiyle işbirliği yaparak, okullarımızda, üniversitemizde ve diğer kurumlarda bilgilendirme toplantıları yapacağız. Öğrencilerimizin, gençlerimizin kültürel, sanatsal çalışmalara ve etkinliklere katılmalarını sağlayacağız. Uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı diğer maddelerle mücadele konusunda toplumun tam bir dayanışma ruhu içerisinde herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir. İnşallah, bu konuda seferberlik duygusuyla yapacağımız çalışmalarda başarılı olacağız. Bu çalışmalar ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir çalışmadır. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 
   
Düzenlenen toplantıya; Vali Türker Öksüz, Vali Yardımcısı Serhat Karabektaş, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Kaymakamlar, daire ve kurum amirleri ile merkez köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.