KARS Haber Girişi : 21 Eylül 2018 18:29

Kars'ta Vatandaş bu parkı kullanmak için kapı altından geçiyor

Kars'ta Vatandaş bu parkı kullanmak için kapı altından geçiyor
Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından yaptırılan Şehitlik Anıtı Parkı şimdi kapılarını vatandaşa kapattı.
Kars Güncel- Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu atıl ve durumu içler acısı olan üzerinde meçhul asker anıtı bulunan alanı Kars halkının hizmetine sunmak için şelaleli, kamelyalı ve lüks bir restoran inşası yaparak bir park alanı oluşturulmuştu, ancak Alibeyoğlu’nun ardından geçen süre zarfında bu park kapatarak atıl durumda bırakıldı. Zamanla üzerindeki yapı ve yeşil alan ile birlikte kamelyalar süs havuzları şelale tamamen tahrip edildi. 

Kars Muharip Gaziler Derneği tarafından milli emlak müdürlüğünden Meçhul Asker Abidesi'ninde içerisinde bulunduğu alanı tahsisli olarak devraldı. Üzerindeki talan edilmiş olan binayı çeşitli yardım kuruluşları ve Kars il özel idaresinden aldıkları desteklerle yeniden onararak Kars Muharip Gazi ve şehitler Müzesi, Kars Şehit ve Gaziler Dernek Başkanlığı ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanlık derneklerini bu binada hizmete sunuldu. Uzun süre yapılan çalışmalar sonucunda binada bu dernekler hizmet etmeye başlamasına rağmen, bahçe içerisinde bulunan kamelya ve park alanına vatandaşların girmesi kapısına kilit vurularak engellendi.

Bu alanda konulan kamelya ve bankları vatandaşlar da kullanmak istedi ancak dernek yetkilileri alanı halka açmak yerine demir kapılar takarak kapattı. Parkı kullanmak isteyen vatandaşlar ise demir korkulukları bulunan kapının kırık ızgaralarından ve kapının alt kısmını kullanarak içeri girip parkı kullanabiliyorlar. İşte o parka girmek ve oturmak isteyen vatandaşların görüntüleri.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Karslı 01 Ocak 1970 02:00

    Orası park değil şehit ve gaziler derneği diye biliyorum ve oraya gidenlerde pekde vergi verenlere benzemiyor.

  • Vatandas 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın ilgili Yazınızın bir kısmı doğru lakin anıt olarak bilinen yerde içkili bir yer açmak nekadar doğru bir davranış Ayrıca yıllarca atıl durumda olan çevredeki halkın o harebenin yakınından bile korkarak geçtikleri bir yer yer oldu balleycilerin sarhoşların mekanı olan bir yerken suanki gazı başkanın olağan üstü çabası ve gayretiyle bir sürü yetkili yetkisiz kisilerin kapılarını asindirarak atıl durumda olan balleycilerin geceledigi yer olan o bölgedeki ailelerin korkarak geçtiği yeri Kars'imiza yakışır bir yer olarak hayata gecirdi bu arada hiç geliri olmayan bir dernek olarak oraya yüksek oranda kira bile ödemektedir sunuda belirteyim kirayı ödemek için tabiri caizse dönmekte siz olsanız belki de o insanlara ağız egmezsiniz. Gel gelelim etrafının kapatılmasına sağolsun gençlerimiz halen orayı balleycilerin çekmek için çakmak gazı çekmek için içki içmek için kullanmakta ısrar ettiler adamlara birseybile denmiyor neredeyse seni dönecekler hakaret ediyorlar ve ailelerin oraya gelmesine engel oluyorlar kac kez o bankları kırdılar kamelyalari kırdılar ve yaktılar bunlar polis kayitlarindada mevcuttur bunları neden yazmıyorsun. Orayı kullanan gençler bankaların üzerine ayakkabılarıyla çıkıyor kamelyalari masalarina zarar veriyorlar yediklerini etrafa atıyorlar insan gibi kullanmadılar çöplükte geçilmiyor gaziler elleriyle topluyorlar o çöpleri Demek ki bazen girişi kontrol altına almak daha doğru olduğunu düşünüldü bu durumu zaman gösterecek sizlerde bekleyip göreceksiniz yetkililer sözlerinde durumlarda yakında küçük çocuklarımız ve aileleriyle birlikte gelip eğlenecekler burada amacına uygun olarak kullanılacak. Orası kimsenin rant kapısı olmayacaktir. Aslına uygun kullanılmaya devam edecektir. Saygılarımla