KARS Haber Girişi : 27 Ekim 2019 14:57

Kars'ta Yapılan Sultan Alparslan Külliyesi'nde Çalışmalar İncelendi

Kars'ta Yapılan Sultan Alparslan Külliyesi'nde Çalışmalar İncelendi
65. Dönem UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köy isleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın Sultan Alparslan Külliyesi inşaat alanında incelemelerde bulundular.
Kars Güncel- Faikbey Caddesi üzerinde yıkılan eski Atatürk İşhanı alanına ücretinin tamamı hayırseverler tarafından karşılanan ve Kars için önemli bir sosyal tesis olacak  Sultan Alparslan Külliyesi'nde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

65. Dönem UDH Bakanı  AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan , TBMM Tarım ve Köy isleri Komisyon Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ak Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, yüklenici firma proje sorumlusu ile birlikte incelemelerde bulunarak basın mensuplarına açıklama yaptılar. 

İncelemede TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; "Bu ekip olmasaydı bu alan kim bilir kime peşkeş çekilecek, kimlere rant olarak gidecekti" diyerek Sultan Alparslan Külliyesi projesi hakkında açıklamada bulundu.

Kılıç; "Karsta 17 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan Sultan Alparslan Külliyesinde 500 araçlık kapalı otoparkı, sosyal tesisleri, taziye evleri ile kapalı alanda 3600, açık alanla birlikte 10 bin kişinin namaz kılacağı camisi olacak şekilde inşaa ediliyor. İyi bir çalışma segileniyor, bittiği zaman Karslının kafasında tasavvur edeömediği kadar görkemli şirin güzel bir alan olacak. Hayırlı olsun şehrimize insanımıza, insanımızın en iyi en güzel hizmetlere hakkı var buda onlardan birisi olacak." dedi.

50 Milyon TL'ye Yapılacak Külliyenin Finansmanı Hayırsever İş Adamı

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın; Biz buranın temel çalışmalarına başladığımızda basında bazı köşe yazılarında Neden fabrika yapılmıyor? Niye külliye yapılıyor diye bir veryansın içerisinde bulunuyorlardı. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum burası özellikle 4500 metrekare iken, Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan bu projenin Kars'a daha çok yakışması için bu projeyi üç kat daha büyüttü. Ve bunun altını çizmek istiyorum buranın inşaatında ve yükleniciliğinde devletin tek bir kuruşu yoktur. Bura bir devlet yatırımı değildir. Tamamen sayın bakanımızın ve milletvekilimizin girişimleri ile tamamı bir hayırsever vatandaşımız tarafından devlet yatırımı olmadan yapılan bir külliyedir. Bunu kötü bir provakasyona çevirmek isteyenlere bunu bilmeleri gerektiğini söylemek istiyorum" dedi.

Sultan Alparslan Külliyesi Şehrimize Değer Katacak Yapı Olacak

65. Dönem UDH Bakanı  AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan; "Kars'a tarihimize değer katanları anmış olacağımız bir yapı. Bu proje gündeme geldiğinde 25 Milyon TL'lik yatırımdı, daha sonra proje büyüdü ve yaklaşık 50 Milyon TL'ye mal olacağı için bir değil bir çok hayırsever tarafından bu projeye destek olundu Allah hayırlarını kabul etsin. Projenin %30 aşamasında olduğu belirtilen incelemede buranın Kars için devlet yatırımı almadan yapılacak olan önemli bir sosyal tesisi olacağı belirtildi. Ayrıca yapılan değerlendirmelerde Faikbey Caddesi üzerine günlük park yapılan araç sayının 80 civarında olduğu belirtilirken, külliye inşaatında yer alan 500 araçlık kapalı otoparkında şehir merkezinde önemli ölçüde otopark sorununu çözeceği öngörülüyor. İncelemede buranın Kars için devlet yatırımı almadan yapılacak olan önemli bir sosyal tesisi olacağı vurgulandı.

Haberin Videosu


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.