ASAYİŞ Haber Girişi : 25 Eylül 2019 17:08

Kars'ta Yaşlı Çifti Köyü Terketsinler Diye Dövdüler

Kars'ta Yaşlı Çifti Köyü Terketsinler Diye Dövdüler
Kars'ta yaşadıkları köyden çıkartılmak istenen yaşlı çifti döverek, kadının kolunu kırdılar.
Kars Güncel- Karsın Susuz İlçesi Doyumlu Köyü'nde yaşayan Hanım Uşar ve Ahmet Uşar çifti iddialarına göre yine aynı köyde yaşayan ve akrabaları olan Selehattin Uşar ve Tunay Uşar isimli vatandaşlar tarafından çeşitli bahaneler öne sürülerek köyden çıkmalarının istenmesi üzerine defalarda sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldılar.

Edinilen bilgilere göre Doyumlu Köyü'nde yaşayan Hanım ve Ahmet Uşar çifti ile aralarında eskiye dayalı anlaşmazlık bulunan ve akrabaları olan Selehattin Uşar ve Tunay Uşar arasındaki kavgalarda ilk değil. 

2015 yılından Beri Bir Çok Defa Darp Ettiler!
Son olarak 12 Eylül 2019 tarihinde Karsın Susuz İlçesi Doyumlu Köyü'nde Selehattin Uşar ile Tunay Uşar isimli şahıslar Hanım Uşar'ı komşu oldukları ve hayvan gübrelerinin kendi evlerine aktığı gerekçesi ile darp etti.  Hanım Uşar isimli yaşlı kadına saldıran zanlılar Hanım Uşar'ı kafa, göz ve kol kısmını darp ederek hastanelik etti. Kavga ihbarı alan jandarma ekipleri köye giderek kavgada yaralanan yaşlı kadın Hanım Uşar'ı Susuz İlçesinde bulunan Toplum Sağlığı Merkezi'ne buradan da Kafkas Üniversitesi Acil Servisi'ne getirerek tedavi işlemleri yapıldı.

Komşu olan taraflar arasında çeşitli sebeplerden başlayan kavgalar resmi kayıtlara göre  2015 yılından itibaren bu tarihe kadar sürekli meydana gelirken yaşlı çift başlatılan resmi işlemlerden sonuç alamadıklarını iddia ettiler.

Olayla ilgili jandarma ekiplerinin soruşturmasının tamamlanması üzerine konu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilirken Hanım Uşar ve eşi Ahmet Uşar hak arama mücadelesi için Kars'a gelerek noter aracılığıyla kendilerine avukat tutup yasal süreci başlattılar.

Karımı Dövdüler! Kimse Korkudan Şahitlik Etmiyor!
Noter önünde gazetemize açıklamada bulunan olayın mağdurları Hanım ve Ahmet Uşar çifti; " Karımı Selahattin ve Tunay Uşar darp ettiler. Dört senedir bize böyle hakaret ediyorlar, köyü bırakın çıkın gidin diye. Arazimizi, evimizi, damımızı, taşımızı bırakın gidin, sizin burada neyiniz var diyorlar. Sen burda ne bekliyorsun çık git buradan diyorlar.  Ben 60 yaşındayım ve bugüne kadar karımı dövmemişim, kolunu başını, yüzünü kırmamışım, karım 6 çocuk anasıdır bana bu güne kadar emek etmiş ben elimi kaldırmamışken bunlar karımı bu hale koymuşlar. Vali beyden yardım istiyorum. Üç, dört senedir bize böyle hakeret ediyorlar bunlar dört beş kardeşler.  20 nüfusları var korkumuzdan evimizden çıkamıyoruz.  Ben mecbur kaldım avukat tuttum.  Burada kimsem yok tek taraflı bir insanım, köyde korkudan kimse bize şahitlik etmiyor. Ben Vali bey ve devletimizden bu konuda bana yardım etmelerini istiyorum." dedi.
Haberin Videosu

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.