KARS Haber Girişi : 16 Temmuz 2019 13:58

Kars'ta Yüzlerce Vatandaş 15 Temmuz İçin Demokrasi Nöbetinde

Kars'ta Yüzlerce Vatandaş 15 Temmuz İçin Demokrasi Nöbetinde
Kars'ta 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'üncü yıldönümü nedeniyle demokrasi nöbeti tutuldu.

Kars Güncel-Kars'ta gündüz şehit mezarlarını ziyaretlerle başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri akşam saat 20.00'de eski emniyet müdürlüğü önünde demokrasi nöbetiyle devam etti. Trafiğe kapatılan Faikbey Caddesi'nde başlatılan 'demokrasi nöbeti'ne binlerce Kars'lı katıldı. Ellerinde bayraklarla alana gelen vatandaşlar, 3'üncü yılında bir kez daha darbe girişimini protesto etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra şiir dinletisi yapıldı.
Kars Valisi Türker Öksüz, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.
Vali Öksüz konuşmasında: " Serhat şehrin yiğit, mert, dost insanları, hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Tarihi sayısız destanlarla bezeli Anadolu coğrafyası, dünyanın en pahalı topraklarıdır.
Bu topraklar, Asya steplerinden yola çıkıp, kapısını açtığımız Malazgirt Zaferi’nden bu yana binlerce yıldır her karışı için ağır bedeller ödenmiş, karşılığı kanla, canla verilip vatan yapılmıştır.
Bir toprağın nasıl Vatanlaştığını görmek isteyenler varsa, Anadolu coğrafyasına ve bu milletin tarihine bakmaları yeterlidir.
Vatan sevgisi, fedakârlık, cesaret, feraset, yiğitlik, bir ideal uğruna şehadet şerbeti içme, gazilik şerefine ulaşma nedir sorularına cevap arayanlar, tarihi şan ve şerefle dolu Anadolu coğrafyasını görürler.
Anadolu coğrafyasının karlı dağlarına kulağını dayadığınızda şehitlerin fısıltısını duyarsınız. Vatan, vatan ille de vatan deyip, al kanlara boyanmış yiğitlerin fısıltısıdır bu.
Bir 15 Temmuz akşamında yine milli irade aşkıyla hep birlikte meydanlardayız. 
Ancak ben, sizleri asla unutmamamız ve nesilden nesile evlatlarımıza anlatmamız gereken bir 15 Temmuz gecesine, 15 Temmuz 2016 gecesine götürmek, hafızalarınızı tazelemek istiyorum. 
15 Temmuz 2016 günü, bu millete pusu kurup, diz çöktürmek isteyen kalleş, namert, alçak, işbirlikçi, Türk silahlı kuvvetleri, yargı ve emniyet teşkilatımız başta olmak üzere tüm kurumlarımıza çöreklenmiş hain bir çete, tarihin asla affedemeyeceği bir ihanette bulunmuştur.
Kışlalardan çıkardığı tanklarla, havalandırdığı jetlerle, uçurduğu helikopterler ve silahlandırdığı askerlerle, ülkemizin varlığına kastederek imha ve işgal girişimine başlamıştır.
Bu çeteleşmiş terör örgütü, savaş şartları içerisinde düşman kuvvetlerinin bile tevessül edemeyeceği bir alçaklıkla milli iradenin merkezi olan Türkiye büyük millet Meclisi’ni bombaladı. 
Sivil halkın üzerine acımasızca bombalar, mermiler yağdırdı. Sokaklarını savaş meydanlarına, kurumlarını harabeye, yüreklerimizi yangın yerine çevirdi.
O gece anladık ki; bu işgal ve vahşetin içinde bizden gibi görünüp, sinsice pusuya yatan, hain emellerinin hayaliyle kılcal damarlarımıza kadar çöreklenen, yıllarca masum Anadolu halkının hamiyet duygularını sömüren bir kirli yapı, emperyalist güçlerin maşası olmuş FETÖ adında bir ihanet şebekesi varmış.
15 Temmuz gecesi yapılan bu hain kalkışma, kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde bertaraf edilmiştir. 
Kars ilimiz, hain darbe girişimini Ankara ve İstanbul’dan sonra en ağır şekilde yaşamasına rağmen, gazi Kars’ımızın kahraman ve vatansever insanları, 29 adet tank, onlarca zırhlı araç ve ağır silahlarla saldırıya canları pahasına karşı koymuş, göğsünü siper ederek, bu ihanet şebekesine dur demiştir.
Vatan sevgisinin, fedakârlığın, cesaretin, yiğitliğin, bir hilal uğruna şehadete yürümenin ne demek olduğunu darbecilere ve arkasındaki zihniyete bir kez daha göstermiştir.
Türkiye cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir. Demokrasi, her şeyin iyi, güzel, hoş olduğu günlerde değil zor zamanlarda test edilir. Aziz milletimiz, bu testten 15 Temmuz 2016 günü başarıyla geçmiş, ülkemizin bekası için fedakârca bir direniş göstererek hainlere boyun eğmemiş, bu hayâsız işgale izin vermemiş, bu hain plana engel olmuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin baki kalacağını tüm dünyaya göstererek, büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır.
Tarih boyunca olmazsa olmaz hayat felsefesi “ya bağımsızlık, ya ölüm” olan ve “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” düsturuna yani demokrasiye gönülden bağlı Türk milleti, bayrağı inmesin, ezanı susmasın diye kurtuluş savaşında yedi düvele nasıl boyun eğmediyse, 15 Temmuz 2016 günü de vatan hainlerine boyun eğmemiş, millet iradesinin hiçe sayılmasına izin vermemiştir.
15 Temmuz zaferi, demokrasi mücadelesini destekleyen vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerinin zaferi olmasının yanında, ülkemizin bekasını hedef alan büyük planlarının da deşifre olmasını sağlamıştır.
Büyük Türk milleti; Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde, Sarıkamış Harekatı’nda olduğu gibi 15 Temmuz’da da tek yürek, tek bilek olarak bir araya gelip kenetlenerek iradesini hain darbecilere çiğnetmemiş, yeni bir destan yazarak, destan yazmakta ne kadar mahir olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.
Adı her ne olursa olsun, 15 Temmuz ya da başka bir şey. İster içerideki hainlerden gelsin isterse dış kaynaklı olsun, büyük Türkiye cumhuriyeti devleti, böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, irtifa kaybetmeyen ve kendi kararlarını kendi veren güçlü ve bağımsız bir ülke olmaya devam edecektir.
Milletimizin asil evlatları, ülkemizin bekası için bu hain darbe girişimini asla unutmayacak, tamamen bertaraf edinceye kadar FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadelesine devam edecektir. 
Aradan geçen 3 yılda herkes şunu iyice gördü ki, şehitlerin kanıyla sulanan bu topraklarda binlerce yıllardır bir arada yaşayan bu milletin büyük fedakârlıklarla bu seviyeye getirdiği Türkiye cumhuriyeti, içeriden veya dışarıdan yapılacak saldırılara pabuç bırakacak bir ülke değildir. 15 Temmuz öncesinden daha güçlü olan cumhuriyetimiz, mazlumların umudu, zorbaların kâbusu olarak 2023, 2053, 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.
O karanlık gecede ülkemizin dört bir yanında sergilenen kahramanlıkları asla unutmadık ve unutmayacağız. Bu tarihi sınavda top yekûn ayağa kalkan asil milletimizi bir kez daha saygıyla selamlıyorum. 
Gençlerimizi selamlıyorum. Atasından aldığı meşaleyi gururla, onurla taşıyorlar. Gençlerimizin cesaret ve yiğitliği, bu milletin evlatlarının adını tarih sayfalarına bir kez daha yazdırdılar.    
15 Temmuz gecesi Kars’ta birlik-beraberlik içerisinde demokrasiye sahip çıkan, vatanın birlik-beraberliğine sahip çıkan, “tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet” diyen tüm vatandaşlarımıza, siyasi partilerimize, kamu kurumlarına, dernek, vakıf ve tüm toplum kesimlerine teşekkür ediyorum.
Vatanına namahrem elinin değmesine müsaade etmeyen ve bu uğurda canını veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle, anıyorum. Gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum." dedi.

 

15 Temmuz belgesel gösterimi ile geceye özel hazırlanan videoların gösterimi yapıldı. Kars'taki  'demokrasi nöbeti' camilerden okunan sala ve dualarla sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü demokrasi nöbetine Kars Valisi Türker Öksüz, Kars 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Kars İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı, kamu kurum müdürleri ve binlerce Karslı katıldı.

etler : Kars Demokrasi Nöbetinde

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.