SPOR Haber Girişi : 05 Ağustos 2018 00:36

Kars'ta Zipline Parkuru Yapılacak

Kars'ta Zipline Parkuru Yapılacak
Kars Valisi Rahmi Doğan Susuz Şelalesi'nin bulunduğu alana Zipline Parkuru yapılacağı müjdesini verdi.
Kars Güncel- Kars'ta sportif aktivitelere yeni bir boyut kazandıracak olan Zipline Parkuru'nun 
yapılacağı müjdesini Vali Rahmi Doğan verdi.
Bir dizi inceleme için Susuz'a giden Kars Valisi Rahmi Doğan Susuz Şelalesi Seyir Terası ve Mesire alanında yaptığı inceleme sonrasında açıklamada bulundu. Vali Doğan; "Burada ki yatırımlarımız devam edecek SERKA'ya bir proje sunduk. Projeyi bakanlığa gönderdiler onaylandığı takdirde cam seyir terası hemde Zipline alanı yapılacak, daha sonra yürüme yolları ile aşağıda bir termal kaynak var ileride inşallah orasıda aktif hale getirilecek." dedi. Seyir Terası ile Susuz Şelalesi'nin derinlik noktasının yaklaşık 70 metre mesafede olması bu sporun yapılması için yeterli mesafede olmakta.
Zipline Nedir?
Zipline, yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat vasıtası ile emniyet kemeri giyerek (koşum, harness,) kendi ağırlığınızla ve yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesine denir.
Tüm dünyada popülaritesini artırarak büyüyen zipline aktivitesi ülkemiz genelinde de yoğun talep görmekte.uzun zip line hattı2 zipline ne demek ile ilgili görsel sonucu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.