YAŞAM Haber Girişi : 06 Ağustos 2019 19:03

Kars TAMP İntikal ve Toplanma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Kars TAMP İntikal ve Toplanma Tatbikatı Gerçekleştirildi
Kars AFAD Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen TAMP-Kars İntikal ve Toplanma Tatbikatı bugün gerçekleştirildi.
Kars Güncel- Kars'ta  afet ve acil durumlara yönelik iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek, hizmetlerin daha hızlı ve etkin bir biçimde yerine getirilmesini sağlamak amacıyla Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Kars AFAD Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen TAMP-Kars İntikal ve Toplanma Tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat öncesinde Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurul Toplantısına başkanlık eden Vali Öksüz, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ülkemizin %92′sinin deprem kuşağında ve nüfusumuzun %95′inin deprem tehlikesi altında yaşadığını, geçmişte birçok yıkıcı afetler yaşandığı gibi, gelecekte de meydana gelebilecek afetlerle büyük can ve mal kaybına uğrama riskimiz her zamanki mevcudiyetini koruduğunu belirten Vali Türker Öksüz, bu yüzden tüm ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Ülkemizde, son yıllarda afet öncesi hazırlık ve risk azaltma projelerine büyük önem vererek kriz yönetiminden risk yönetimine geçiş çalışmalarına ağırlık verildiğine değinen Vali Öksüz, afet öncesi risk azaltma çalışmalarının önemine değindi.

Yapılacak tatbikatın 26 Kamu Kurum ve Kuruluşu, 2 Sivil Toplum Kuruluşu, 59 araç-iş makinası ve 210 personelin katılımı ile gerçekleştirileceğini belirten Sayın Valimiz, tatbikatın ilimiz ve ilçelerimiz ile komşu illerde yaşanabilecek olası bir doğal afet karşısında neler yapabileceğimizi ve olası bir afete nasıl hazır olabileceğimizi görmemiz açısından önem taşıdığını söyledi.

Konuşmanın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan, yapılacak tatbikat hakkında sunum eşliğinde bilgi verdi.

Sunumun ardından tatbikat sahasına geçerek tatbikatta görev alan ekipleri selamlayan Vali Öksüz yaptığı inceleme ve denetimlerin ardında tatbikatta görev alan personelle birlikte hatıra fotoğraf çekindi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.